in ,

CBS berekent: Nieuwe schonere milieuvriendelijke stallen net zo vervuilend als oude stallen

koeien stal
Turmfalke / Pixabay

Boeren die hebben geïnvesteerd in schonere stallen lijken van een koude kermis thuis te komen. Uit onderzoek van het CBS blijkt namelijk dat deze schonere stallen net zo vervuilend zijn als de oude stallen.

Dat schrijft dagblad Trouw.

Uit het onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw blijkt dat de veehouderij veel meer stikstof uitstoot dan eerst werd gedacht. Nieuwe milieutechnieken die boeren voor hun stallen hebben aangeschaft, blijken namelijk niet goed te werken.

Het gaat hier bijvoorbeeld om een emissiearmevloer of luchtwassers om stikstof uit de stal te krijgen.

‘Conclusies misschien te snel’

CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma gaat het rapport van het CBS bestuderen, zo zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Volgens hem zit het verhaal ook iets genuanceerder in elkaar.

“Een deel van het het probleem is dat bijvoorbeeld die luchtwassers niet aan hebben gestaan of niet goed gebruikt worden. Dus of dit gelijk de conclusie is dat het voor niets is geweest, is misschien te snel”, doelt Heerma op de investeringen die boeren hebben gedaan.

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
brexit 1559288009

Je verzint het niet: Brexit referendum ongeldig door Russische inmenging?

Schermafbeelding 2019 11 07 om 17.05.40 770x382

Poging tot staatsgreep met steun VS in Bolivia (voorlopig) mislukt