in

China bevestigt: coronavirus is van mens op mens overdraagbaar

De gezondheidsraad in bevestigt dat het recent opgedoken overdraagbaar is van mens op mens. Tot nu toe was daar nog onduidelijkheid over, al werd mensen in het getroffen gebied al wel geadviseerd mondkapjes te dragen.

Het dodelijke virus woedt voornamelijk in de provincie Hubei in China en kan zowel mensen als dieren besmetten.

Volgens Chinese staatsmedia zijn er tot nu toe 217 besmettingen geregistreerd. Zeker drie mensen zijn aan het virus overleden.

Vandaag werden voor het eerst ook besmettingen op andere plekken in China gemeld: vijf in Peking en zeven in andere Chinese provincies.

Een besmet persoon kan last hebben van een gewone verkoudheid tot ernstige nierfalen. Volgens de gezondheidsorganisatie is ook medisch personeel in het gebied getroffen.

Onderzoekers melden dat het virus is ontstaan op een markt in de Chinese stad Wuhan, in centraal China.

Dat het virus overdraagbaar is van mens op mens blijkt volgens de gezondheidsraad na onderzoek bij een Chinees gezin, waar meerdere gezinsleden waren besmet, maar slechts twee van hen de bewuste markt in Wuhan hadden ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belastingdienst overtreedt alwéér de wet en alwéér schuldig aan machtsmisbruik

‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen gedoofpot bij crash Schiphol, voorbode voor 737 MAX drama’