in , ,

China krijgt de wereld steeds meer in een wurggreep

Het grote rode gevaar

geralt / Pixabay

Heel veel landen zijn verschuldigd. Heel veel geld. China voorziet de hele wereld van goedkope spullen en de Chinezen leven nog altijd sober, dus ze hadden jaarlijks honderden miljarden over die gestald staan in andere landen.

Dat begint op zichzelf al een steeds grotere wereldmacht te vormen.

Vooral voor ontwikkelingslanden. China leent landen geld om hun aan te pakken. Er worden wegen, spoorlijnen, havens en vliegvelden van gebouwd.

Maar anders dan bij leningen aan derde wereldlanden gebruikelijk is vragen de Chinezen forse rentes. Zo hoog dat de kans behoorlijk is dat de ontvangende landen vroeger of later in de knel komen.

En dan zitten ze in China's val.

Onlangs is ook ontdekt dat een deel van die leningen ook onzichtbaar zijn gemaakt. De schuldpositie van een land lijkt daardoor beter dan hij is en de kans dat het land in de knel komt daardoor groter.

En welke dictator van een arm land kan de glans van een ultramodern vliegveld weerstaan?

Er zijn sterke aanwijzingen dat Chinese ontwikkelingshulp op zijn minst nauw verbonden is met politieke steun bij de Verenigde Naties.

Erger nog, het lijkt erop dat het Chinese kapitaal  ….

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Complot blijkt werkelijkheid: Harvard gaat deeltjes in de lucht te spuiten om de zon te dimmen

Daar gaat ons pensioen, wat kunnen we doen?