in , , , , ,

Chinese datalek onthult hoe miljoenen mensen actief gevolgd worden door gezichtsherkenning surveillancenetwerk

Een gegevenslek ontdekt door een Nederlandse internetexpert heeft meer dan 2,5 miljoen mensen onthuld die onder actieve bewaking staan ​​van een Chinese overheidsaannemer, meldt Reuters .

Een blootgestelde database die werd onderhouden door SenseNets Technology, een technologiebedrijf in gezichtsherkenningstechnologie, onthulde ID-kaartnummers, geboortedata en locatiegegevens die maandenlang onbeschermd bleven, aldus Victor Gevers, mede-oprichter van GDI.Foundation – een non-profitorganisatie die jaagt op kritieke kwetsbaarheden op het internet.

Blootgestelde gegevens toonden ook ongeveer 6,7 miljoen locatiegegevenspunten gekoppeld aan de mensen die werden verzameld, getagged met beschrijvingen zoals “moskee”, “hotel”, “internetcafé” en andere plaatsen waar waarschijnlijk bewakingscamera’s werden ingezet. – Reuters

“Het was volledig open en iedereen zonder authenticatie had volledige beheerdersrechten, je kon in de database gaan en toevoegen, lezen, bijwerken en verwijderen,” zei Gevers.

SenseNets werkt samen met de politie in heel China en is een dochteronderneming van NetPosa Technologies Ltc uit Shenzhen, dat kantoren heeft in verschillende Chinese provincies en regio’s, waaronder Xinjiang.

Gevers zei dat GDI.Foundation SenseNets onmiddellijk op de hoogte bracht van de kwetsbaarheid. Hoewel ze niet reageerden, ondernamen ze stappen om de database te beveiligen.

Peking heeft een vooraanstaande rol gespeeld in gezichtsherkenningstechnologie, zoals hun “SkyNet” -systeem dat wordt toegepast in meer dan 16 provincies, steden en autonome regio’s die gezichten direct kunnen scannen en vergelijken met een database van criminele verdachten met een snelheid van 3 miljard keer per seconde, volgens People’s Daily .

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voorbeeldfunctie? Het wagenpark van de rijksoverheid bestaat vrijwel geheel uit benzine en diesel slurpers

Het brein achter de CO2-tax, alweer George Soros?