in , , , , ,

Het brein achter de CO2-tax, alweer George Soros?

soros3

De wereld gaat naar de knoppen als we niet snel de opwarming van de aarde tegengaan. Dat verkondigen onze politici in (christelijk?) koor. Kritische geluiden worden met minachtende hoon beantwoord. De CO2-uitstoot in de atmosfeer moet hoe dan ook worden gereduceerd. Maar heeft u zich nooit afgevraagd wie nu met dat plan voor het invoeren van een CO2-tax gekomen is? Wij wel, en het antwoord zal ù misschien verbazen, maar òns niet.

Ergens in de Benelux bevindt zich een adviesbureau genaamd Kumquat Consult.

Ze hebben zelfs een website, maar die geeft niet echt een transparante indruk over het bedrijf, omdat de “whois”-toegang achter de provider is verborgen. Een contactformulier, een e-mailadres en een paar namen. Over het bedrijf verder zxo goed als geen informatie. Zouden ze (in welk land dan ook) geregistreerd staan bij een Kamer van Koophandel?

In de “over ons” omschrijving is het volgende te lezen:

Bruno Selun · Founder and director Bruno founded Kumquat Consult in 2013 out of passion to advance progressive ideas in Europe. […]

Lisa Marie Salley · European affairs and evaluation consultant With a keen interest in monitoring and evaluation, communication and human rights law, Lisa Marie has held positions with FLAC – Ireland’s leading legal NGO –, spiritsEUROPE and UNICEF Ireland.
She graduated with a Honours Degree in Politics and International Relations and a Masters of Science in Human Rights from University College Dublin, and went on to complete Postgraduate Diplomas in Public Relations, EU Public Affairs, Social Media and Digital Marketing with the European Institute of Communications.
She is closely interested in communicating effectively on various human rights issues, and particularly the humanitarian field.

Opvallend is dat Bruno Selun op de contactpagina te zien is, met op de achtergrond het EU-embleem. Is dit een subliminale boodschap dat de EU achter deze man/website schuilt?

“Geavanceerde vooruitstrevende ideeën” – “Verschillende mensenrechtenkwesties” – “op humanitair gebied” – op het eerste gezicht denk je meteen aan extreem linkse kwesties, en beslist iets op het gebied van migratie-organisatie. Dat lijkt ons zo, omdat we binnen Europa ons inziens niet echt behoefte hebben aan hulp bij mensenrechten en op humanitair gebied, afgezien van Frankrijk en Spanje doen we het op dat vlak eigenlijk best redelijk.

Het gevoel van een verwijzing naar extreem links krijgen we door de anonimiteit van het bedrijf en eventuele vervlechtingen met NGO’s, waar op de website herhaaldelijk naar verwezen wordt, maar die we niet bij naam genoemd zien.

We zien wel wat informatie op hun Twitter-Account:
twitter

Ze geven aan dat ze in “Brussel” gevestigd zijn en ze noemen zichzelf:

Brussels’ top progressive strategic agency.

Het “top progressieve strategische agentschap”. Moeten we dat lezen als een “toonaangevend bureau voor links extremisme”? Of heeft het iets met marxisme te maken want de term “progressief” wordt in die kringen nog steeds veel gebruikt.

Op de Facebook-pagina, overigens net als Twitter weinig gebruikt, zien we de connecties met migrantenkwesties en (onder andere) LGBT+ activiteiten.

Het begint bij ons te kriebelen als we de klantenlijst op de homepage van hun website zien:
2019 02 18nexit nu2

We zien hier o.a. Open Society Foundations – dus de betaalde politieke huurling van George Soros, en verder ook namen die we zouden kunnen verwachten, als het European Programme for Ingegration and Migration, het Europees nepparlement, de Europese Commissie, de Europese Raad, OSCE, Unesco en nog wat andere obscure klanten.

Wat wetenswaardigheden: die Open Society Foundations is het hoofdinstrument van Soros… hij heeft hier maar liefst $ 18 miljard ingepompt (waar de Amerikaanse belastingdienst nooit aan kan komen), het International Consortium of Investigative Journalists die de publicatie van de Paradise Papers onderhield, wordt financieel gesteund door Soros’ Open Society Foundation, de grootste bijbeuner van de EU Guy Verhofstadt is een trouwe bondgenoot van Soros, en Al Gore kreeg ook miljoenen toegeschoven om zijn Global Warming-hoax de wereld in te slingeren.

Over Global Warming gesproken: al in 2009 (!), dus tien jaar geleden, sprak George Soros de wens uit dat er minder geconsumeerd moet worden, dat er méér betaald moet worden voor energie, dat het tegengaan van Global Warming leidend beleid moest worden en dat hij een groot voorstander is van het invoeren van… een CO2 tax…. precies, juist dàtgene dat het merendeel van onze politici nu vóórstaan (vanaf 3:10 op onderstaande video – CO2-tax als nieuwe motor van de economie op 4:01):

Dit zet het beleid van GroenLinks, D’66 en de Rutte III-coalitie toch wel in een iets ander daglicht, vindt u niet?

April 2009:
2019 02 18nexit nu5

November 2010:

2019 02 18nexit nu4

Laat het even tot u doordringen:
1. Hij wil dat koolstofbelasting (CO2-tax) “de opwarming van de aarde bestrijdt”, waarbij we weten dat dat financiële instrument niets zal uithalen (zelfs als je gelooft in de Global Warming-hoax), maar alleen gaat om het rondpompen van geldstromen – CO2-tax iseen kosteneffectief economisch instrument (PDF).
2. Hij wil méér geld voor de banken – die (vertaald naar de situatie van vandaag de dag) in de EU nu al bijna-gratis geld krijgen van de ECB, en waarbij er dan nòg banken zijn die nog niet weten dat zij dood zijn (de zombiebanken als bijvoorbeeld Deutsche Bank).
3. Hij noemt het traditionele kapitalisme “marktfundamentalisme” en hij wil een nieuw wereldwijd systeem, waarvan hij niet ontkent dat het op (nationaal)socialistische ideeën berust (de New World Order)
4. Hij wil “meer pijn” (economisch gezien). Is het toeval dat sinds dat hij deze uitspraken gedaan heeft, de besteedbare inkomens van de burgers in het Westen er alleen maar op achteruit zijn gegaan?

Soros heeft ook met succes getracht de Verenigde Naties voor zijn karretje te spannen. Hij was op een gegeven moment ook lid van een VN-panel VN-panel dat jarenlang om een koolstofbelasting vroeg. In die tijd had Soros $ 811 miljoen van zijn eigen geld geïnvesteerd in Petrobras, het Braziliaanse oliebedrijf.

Het feit dat Soros beide kanten van het gemanipuleerde spel speelde en nog steeds speelt, onderstreept eens te meer het feit dat de CO2-belasting niets te maken heeft met het redden van het milieu tegen de mythische dreiging van het broeikaseffect. Wel heeft het alles te maken met industriëlen die eigenaar zijn van koolstofhandelssystemen en die door die CO2-handel stinkend rijk geworden zijn, en nòg rijker worden.

Niet CO2, maar de handel in CO2 is een smerig zaakje.

Het sterkt ons allemaal  in ieder geval in onze mening dat George Soros stevig verankerd is in a) de Europese instellingen, waaronder het Europees nepparlement en zelfs de Europese Commissie en b) het doen en laten van westerse politici.

De Europese Commissie: die probeert ons met uploadfilters de vrijheid van meningsuiting af te pakken en zegt voor “transparantie” te zijn, de “privacy” te beschermen, te letten op het “copyright” en dergelijke dingen, maar eist niet van een bedrijf dat zij op hun website aangeven wat voor “adviseurs” zij zijn, en op welk adres wij hen kunnen bezoeken. Juist omdat al die instellingen als “klant” zijn geregistreerd, zijn wij als kiezers, Europese burgers, wel benieuwd welke zaken Brussel doet met dit bedrijf.
Of wie er achter zit….

Erg democratisch allemaal….

Ook willen wij wel eens weten waarom bijvoorbeeld George Soros zoveel macht en invloed heeft, hoewel hij niet eens in de EU woont, en wij die er wel wonen, niets te vertellen hebben. We hebben nog nooit van een politicus gehoord of gelezen in hoeverre dit democratisch gerechtvaardigd is. Het enige dat we kunnen bedenken is dat de mate van invloed alleen afhangt van hoeveel geld je hebt en voor hoeveel mensen je betaalt, maar als je overal je geld voor macht en invloed uitgeeft dan heeft dat toch alles met corruptie te maken en niet met democratie?

Over dit moeras van corruptie is eerder een rapport verschenen: “Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019)” (PDF)
De sub-titel luidt:

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
face recognition

Chinese datalek onthult hoe miljoenen mensen actief gevolgd worden door gezichtsherkenning surveillancenetwerk

EU 1550493082

Self-fulfilling prophecy: Eurogroep wil faillissementsstelsel voor lidstaten