in

CO2-concentratie stijgt verder ondanks lockdown

Zo is de natuuuurrr

Ondanks de gevolgen van coranacrisis is de CO2-concentratie in de atmosfeer in april gestegen tot 416,21 deeltjes per miljoen. Dat is een nieuw record, blijkt uit cijfers van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA. 

Volgens de NOAA-metingen op het afgelegen Mauna Loa Observatory in Hawaï is de concentratie het hoogste sinds het begin van de metingen in 1958. Het is zo’n 800.000 jaar geleden dat de atmosfeer gelijkaardige concentraties kende, blijkt uit onderzoek van ijsstalen. De moderne mens is amper 200.000 jaar oud en heeft dus nooit dergelijke concentraties gekend.

Versnelling

Uit de nieuwe cijfers blijkt dat de CO2-concentratie niet alleen blijft toenemen, maar ook dat die toename versnelt. In de jaren 1960 steeg de concentratie met gemiddeld 0,9 ppm per jaar, in het voorbije decennium was dat gemiddeld 2,4 ppm.

Vorig jaar in april mat het Mauna Loa Observatory 413,33 ppm, een decennium geleden was dat nog 393,18 ppm.

“Dit is natuurlijk reden tot grote bezorgdheid over ons en het toont, nog maar eens, aan dat er dringende actie nodig is om onze uitstoot van broeikasgassen te beperken”, zegt Pascal Peduzzi, directeur van het VN-milieuprogramma (UNEP) in een reactie.

Lockdown

Dat de stijging aanhoudt en versnelt, lijkt verrassend nu veel bedrijven stilgelegd zijn door de lockdown en ook het verkeer en energieverbruik afneemt.

Uit satellietmetingen blijkt dat de uitstoot in China, Europa en de VS inderdaad sterk gedaald is, maar het gaat om een relatief recente en bovendien tijdelijke daling. Klimaatwetenschappers benadrukken dat er een structurele en permanente vermindering van de uitstoot nodig is om de gemiddelde concentratie in de atmosfeer te doen dalen.

Lees verder bij de bron: Duurzaamnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
9 maanden geleden

Vreemd he, als de klimaarhysterici wereldwijd bomen blijven kappen die CO2 nodig hebben om te groeien en te leven en ons van zuurstof te voorzien.

VN = NWO = Rothschild = NEVER
9 maanden geleden

Denk even na bij deze cijfers of dit wel zorgwekkend moet zijn.
De concentratie van CO2 is extreem laag namelijk 400 ppm ofwel 0.04 %. De overige 99.96 % bestaat uit stikstof 80 % en zuurstof 20 %.
HIer kan geen ander conclusie zijn dat het CO2 percentage extreem klein is.
Daarbij moet ook nog vermeld dat planten en bomen CO2 nodig hebben voor hun groei. De bladeren absorberen CO2 en onder de invloed van zonlicht geven de planten zuurstof terug aan de atmosfeer en houden de C zelf voor hun groei.
Meer CO2 geeft meer planten groei. Minder CO2 zorgt er voor dat planten afsterven.
Vele vooraanstaande wetenschappers (en ik ook) zijn van mening dat hier niets aan de hand is en dat het hele CO2 verhaal een hoax is. Bedacht door de Nieuwe Wereld Orde die geen middel ongemoeid laat om waar het maar kan de economie en de cultuur op deze aardbol in het honderd te laten roepen om op die manier de Nieuwe Wereld Orde te kunnen invoeren.

Wijs geworden door Agenda 21 en Agenda 2030 moet de eerste vraag zijn door wie die de VN wordt betaald …. Trump heeft wijselijk de bijdrage aan de VN per onmiddellijk gestaakt … En wees niet verbaasd als binnenkort het woord CO2 niet meer wordt genoemd door de VN.

Jeroen
9 maanden geleden

Wilma is altijd cynisch

Klimaatwetenschappers zijn bezorgd?
Er bestaan geen klimaatwetenschappers
De schepping is compleet en vol met geheimen die niet ontrafeld zijn. De Schepper heeft iets compleets gemaakt waar wij naar mogen kijken. Maar allesomvattend niet begrijpen.
Wij als mens moeten ook niet met onze fikken iets proberen te veranderen. Dan zal t fout gaan

Auk
9 maanden geleden

Wilma heeft hierin wel degelijk gelijk. Massale bomenkap gaat gewoon door. Planten en bomen zetten CO2 om in zuurstof. De enige conclusie die ik kan opmaken uit het feit dat de CO2 hoeveelheid nog steeds blijft stijgen is dat dit dus niet veroorzaakt wordt door het verkeer.

De imposante lijst van wat Rutte deed en doet voor Nederland

‘Logica van de 1,5 meter samenleving rammelt aan alle kanten’