Volgens de BBC bewijzen de G20-landen nauwelijks lippendienst aan de klimaatdoelstellingen, en de strijd om de wereldeconomie opnieuw op te starten zorgt voor een stijging van het steenkoolverbruik.
Klimaatverandering: de CO2-uitstoot van rijke landen is in 2021 snel gestegen
De koolstofemissies herstellen sterk en stijgen in de 20 rijkste landen ter wereld, volgens een nieuwe studie.
Het klimaattransparantierapport zegt dat de CO2-uitstoot dit jaar in de hele G20-groep met 4% zal stijgen, na een daling van 6% in 2020 als gevolg van de pandemie.
china, India en argentinië zullen hun emissieniveaus van 2019 overtreffen.
De auteurs zeggen dat het voortdurende gebruik van fossiele brandstoffen de inspanningen om de temperatuur in bedwang te houden ondermijnt.
…
De G20-groep is verantwoordelijk voor ongeveer 75% van de wereldwijde uitstoot, die vorig jaar aanzienlijk daalde toen economieën werden gesloten als reactie op covid-19.
Maar de opleving van dit jaar wordt aangedreven door fossiele brandstoffen, vooral steenkool.
…
Dit komt vooral door China, dat verantwoordelijk is voor zo'n 60% van de stijging, maar ook in de VS en India vindt een stijging van kolen plaats.
…
Lees meer: https://www.bbc.com/news/science-environment-58897805
Ik denk niet dat COP26 de laatste wereldwijde klimaatconferentie zal zijn, de poppenkast zal waarschijnlijk nog een paar jaar blijven hangen.
Hoe kunnen Biden en Kerry offers eisen van andere landen, wanneer het gebruik van steenkool in de VS stijgt? Het hele proces is meer dan een grap.