in

Coronavirus: Chinese ambtenaren gemachtigd om persoonlijke eigendommen te onteigenen

Ambtenaren van twee door het coronavirus getroffen steden in het zuiden van China hebben toestemming gekregen om particuliere eigendommen in beslag te nemen in een poging de uitbraak, die het gezondheidssysteem van het land tot het uiterste heeft gedreven, te bestrijden.

Volgens een bericht op 11 februari mogen de autoriteiten op stads- en districtsniveau in Guangzhou-stad, “indien nodig” tijdelijk huizen, vestigingen, voertuigen en andere middelen van bedrijven of personen onteigenen.

De overheid kan desbetreffende organisaties, volgens het bericht ook vragen om ziektebestrijdingsapparatuur of dagelijkse benodigdheden te produceren of te leveren.

Het bericht vermeldt dat ambtenaren die dergelijke maatregelen uitvoeren, de partijen dienovereenkomstig moeten vergoeden en het materiaal indien mogelijk moeten teruggeven.

Ondertussen heeft de stad Shenzhen dezelfde dag nog een soortgelijk bericht uitgegeven dat lokale ambtenaren toestemming geeft om voorraden, apparatuur en gebouwen van het volk te onteigenen om te voldoen aan de behoeften van eerstelijns verplegend personeel.

“Het maakt niet uit of dit in overeenstemming is met de grondwet”

Het Shenzhen-bericht staat de overheid ook toe om fabrieken, bedrijven en scholen te sluiten en openbare bijeenkomsten in te perken, net zoals het gebruik van locaties die….

Lees verder bij de bron: Epoch Times Nederland

Één reactie

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Waar gaan we heen in dit land? ‘In sommige gemeenten krijgt 1 op de 7 kinderen professionele hulp’

Welvaart gekocht met geleend geld uit de toekomst: Moeten centrale banken voor het gerecht?