in ,

COVID-19 is niet zo dodelijk als ons werd verteld … maar wat nu?

52e9d4414252ab14ea898675c6203f78083edbed5753764c772c7d 640 corona

In sommige opzichten ging een groot deel van de verkiezingen over de omgang met Covid-19. Een ding dat we hebben geleerd sinds dit monster uit China zich over de wereld heeft verspreid, is dat Covid-19 lang niet zo dodelijk is als we ooit dachten. Vanwege de manier waarop de zaken in China werden afgehandeld, explodeerde de angst. Dit had tot gevolg dat veel mensen het beeld kregen van Covid-19 dat op het niveau van de zwarte pest terechtkwam.  We kregen het idee voorgeschoteld dat vrachtwagens door onze straten zouden rollen met luid luidruchtige luidsprekers: “Bring out your Dead!”.

Op 1 maart van dit jaar publiceerde ik mijn vijfde artikel over Covid-19. Het lijkt erop dat ik vroeg aan tafel zat en beweerde dat het de potentie had om een ​​groot probleem te worden. Destijds hadden sommigen van degenen die mijn artikelen lazen, kritiek op mij omdat ik schreef over een ziekte die niet bestond. Zoals veel mensen zou ik nooit veel hebben voorspeld van wat zich sindsdien heeft afgespeeld. Of het nu komt omdat Covid-19 zo gepolitiseerd is geworden of omdat degenen in de wetenschappelijke en medische gemeenschap het eenvoudigweg niet eens kunnen worden over de antwoorden, tot dusver zijn veel vragen over Covid-19 niet volledig beantwoord.

In maart stelde ik de volgende vragen en stelde: “Wat we echt moeten weten over het coronavirus, is hoe het ons als individuen zal beïnvloeden. Destijds was het beeld dat door regeringen werd gepresenteerd op zijn best vaag. Gedreven door agenda’s. zoals het voorkomen van paniek en het terugdraaien van de gevolgen om hun tol op de financiële markten te verminderen, maakten wat ons werd verteld onbetrouwbaar. Het grote probleem waarmee geïnteresseerden op dat moment werden geconfronteerd, was wat ze konden verwachten en hoe ze zich moesten voorbereiden. Hieronder vindt u een lijst van wat ik zag als de vijf van de vijf meest cruciale kwesties die voor ons liggen.

  • Hoe dodelijk is dit ding en wat is de kans dat je het krijgt?
  • Kijken we naar stadsbrede lock-downs zoals die in andere landen zijn ingesteld?
  • Zal het naar verwachting keer op keer terugkeren en hoelang voordat we het weten? 
  • Als ik of iemand die ik ken symptomen begint te vertonen, wat is dan de beste koers?
  • Wat zijn de economische gevolgen op lange en korte termijn van deze uitbraak?

Covid-19 is niet zo dodelijk als gedacht

In de hoofden van het publiek blijven verschillende zorgen en problemen onopgelost. Of het nu komt omdat Covid-19 zo gepolitiseerd is geworden of omdat degenen in de wetenschappelijke en medische gemeenschap het eenvoudigweg niet eens kunnen worden over de antwoorden, het feit is dat veel van deze vragen niet volledig zijn beantwoord. Nu het duidelijk is dat Covid-19 niet de “get it you die” moordenaar is, dachten we, zijn de bovenstaande vragen vervangen door verschillende andere. De meesten van ons zijn niet in paniek, maar beginnen langzaamaan vast te stellen dat we in een wereld leven die nooit meer hetzelfde zal zijn.  Onze levensstijl heeft een aantal snelle sociale aanpassingen ondergaan, omdat de bezorgdheid om door een dergelijk virus te worden gestalkt, onrustig is geworden.  

Het publiek heeft goede redenen om sceptisch te zijn over wat ons wordt verteld, terwijl de zogenaamde experts het niet eens kunnen worden over hoe lang iemand in quarantaine moet worden geplaatst en hoe lang het virus op verschillende oppervlakken kan blijven leven. In werkelijkheid hebben we geen idee hoe ver dit virus zich heeft verspreid. Onthoud dat niet iedereen die is geïnfecteerd, is getest. Veel landen hebben weinig zorginstellingen en kampen nog steeds met een tekort aan testkits. Hoewel dit virus bijzonder gevaarlijk is omdat veel dragers van de infectie geen symptomen vertonen, is de grote vraag of het zulke strenge maatregelen verdient om de beweging van mensen in grote gebieden te blokkeren om de verspreiding ervan te stoppen. 

Andere problemen draaien om wanneer en hoe een vaccin zal worden ontvangen. De meeste vaccins hebben zeer  lange onderzoeksperioden die hoogstwaarschijnlijk niet zullen worden uitgevoerd voordat een vaccin haastig door de ontwikkeling is gehaast.  Dit heeft geleid tot groeiende vragen en angst over de vraag of het veilig zal zijn of hoe het effectief zal zijn, waardoor veel Amerikanen niet enthousiast klaar zijn om te worden gevaccineerd. Praten dat het vereist of verplicht is, past niet goed bij een groot deel van de bevolking. De rekening voor dit alles zal natuurlijk enorm zijn en wij, de belastingbetalers, zullen ermee blijven steken. Dit alles is echt een onsamenhangende puinhoop waarin zowel sociale media als vooringenomen media met een agenda buitengewoon hard hebben gewerkt om te draaien en te politiseren. 

Het belangrijkste verhaal is dat Covid-19 een behoorlijk dodelijke en nieuwe ziekte blijft en dat er geen effectieve behandelingen zijn. Dit betekent dat de samenleving er alles aan moet doen om de dappere gezondheidsautoriteiten te helpen die levens willen redden, inclusief het opgeven van onze vrijheden en het stilleggen van de economie. met een tweede en mogelijk derde golf die zich uitbreidt over de VS en Europa en er is niets dat we kunnen doen om het te beperken, behalve bedrijven sluiten en de mogelijkheid om te reizen en te verzamelen stoppen.

Veel van dit verhaal en deze hype is gebaseerd op het idee dat elk leven kostbaar en gelijk is. Het doet geen afbreuk aan het feit dat kwaliteit van leven ertoe doet. Het in leven houden van een vijfennegentigjarige persoon met Covid-19 zou kunnen worden gezien als niet het redden van een leven, maar het verlengen ervan tegen hoge kosten.

Sterfgevallen kwamen overeen met voorspellingen 

Sommige covid-sceptici gaan misschien zelfs zo ver dat ze beweren dat dit net zozeer over geld als over gezondheid gaat, en we hebben het hier over biljoenen dollars.  Langzaam bewegende, incompetente, te veel betaalde bureaucraten binnen regeringen met sterke agenda’s genereren en controleren zowel de gegevens als het verhaal. Of het doel van een regering nu is om paniek te beperken, kritiek van haar tekortkomingen af ​​te weren, of simpelweg de indruk te wekken dat ze controle hebben over de situatie, wij betalen de prijs.

Als we een stap terug doen en kijken naar wat er tot nu toe is gebeurd, zien we dat het  opsluiten van samenlevingen misschien niet veel doet om de ziekte te bestrijden, terwijl het wel veel doet om het leven en de middelen van bestaan ​​van mensen te ruïneren?

Het alternatieve verhaal is heel anders. het is gebaseerd op het idee dat covid-19 een gevaarlijke ziekte is, maar niet nieuw. Sommige mensen beweren dat redelijkerwijs kan worden verwacht dat een combinatie van voornamelijk vrij verkrijgbare supplementen de ernst van de ziekte en het toch al lage sterftecijfer met 90% of meer doet dalen. Gezond verstand Er bestaat een assortiment van zeer effectieve, goedkope, algemeen beschikbare preventiemethoden die de impact ervan verminderen.

Toch wordt ons verteld dat gezondheidsautoriteiten geen interesse hebben getoond in de resultaten van dergelijke onderzoeken die voornamelijk in armere landen worden uitgevoerd, of dat ze actief onderzoeken hebben uitgevoerd waaruit blijkt dat deze goedkope, effectieve therapieën kunnen worden afgewezen.

Het lijkt erop dat iemand de waarheid buigt als we horen of te horen krijgen dat in Zweden, waar vrijwel niemand buiten de ziekenhuisomgevingen maskers gebruikt, de 7-daagse rollende sterfgevallen per hoofd van de bevolking al maanden lager zijn dan in de VS. Het is ook lager dan in het VK, dat in een maskerzwaaiende en lockdown-rage verkeert.  

Zelfs Duitsland zou meer mensen laten sterven met Covid-19 dan Zweden. Infectiepercentages en verspreidingstrends sinds het hoogtepunt van de zomer beginnen er nu hetzelfde uit te zien, of je nu een land bent dat massaal maskers draagt ​​of niet. In veel opzichten zijn de gevolgen van de media, de grote technologie en de Orwelliaanse regeringen die dit virus gebruiken om hun controle over een volgzame bevolking te vergroten, zelfs nog bedreigender dan de pandemie zelf. 

Vandaag, net als maanden geleden, blijven de economische gevolgen op lange en korte termijn van Covid-19 onzeker. Bepaalde sectoren van de economie zijn voorbestemd om het vierkant op de kin te blijven houden. Bedrijven die zich bezighouden met dingen waar mensen samenkomen of zich verplaatsen, blijven in gevaar. De  verstoring van productie en leveringen zal een enorm effect op het bedrijfsleven blijven hebben.

Veel kleine bedrijven die  niet over de financiële middelen beschikken om verliezen op te vangen en door deze storm heen, zijn al mislukt en naarmate dit voortschrijdt, zullen banen verloren gaan en zal de ongelijkheid toenemen. Verwacht dat bedrijven de zwakste schakels in hun toeleveringsketens blijven verkorten en verkleinen. Het is onmogelijk om te ontkennen dat deze gevolgen op lange termijn zullen blijven bestaan, aangezien de dreiging van Covid-20 en 21 net buiten het zicht in de schaduw blijft hangen.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d3474f5ba414f1dc8460962a3f7f1d37d8f8525771497d297cd1944b 640 corona vaccin

Vaccins zijn bijna klaar maar hoe zit het met die NEP-testen..?!

rutte1

Dit is waarom de rekening van het coronavirus wederom terechtkomt bij de burgers