in , ,

COVID19 = Winst: Gilead brengt $ 3000 in rekening voor Remdesivir dat paar centen kost om te produceren

48876962966 d43797fe97 b Remdesivir
Photo by Ivan Radic

Tot overmaat van ramp is Remdesivir een medicijn waarvan de ontwikkelingskosten voor een groot deel zijn betaald door onafhankelijke donoren zoals regeringen en ministeries van in , de en de Amerikaanse regering.

De in Californië gevestigde farmaceutische gigant Gilead Sciences heeft aangekondigd  dat een vijfdaagse kuur van zijn antivirale medicijn – aangetoond in tests om effectief te bestrijden – $ 3.120 zal kosten voor Amerikanen met een ziektekostenverzekering en $ 2.340 voor mensen met Medicaid.

Maar onderzoek  dat in april werd gepubliceerd, berekende dat het medicijn met slechts $ 0,93 per dag met winst kon worden geproduceerd.

De studie, geleid door Dr. Andrew Hill van de afdeling Translationele Geneeskunde, Universiteit van Liverpool, VK, en gepubliceerd in de Journal of Virus Eradication , wees uit dat een vijfdaagse levensreddende Remdesivir in massa geproduceerd kon worden voor minder dan de kosten van een Subway sandwich. Zo goedkoop is het medicijn dat de zoutoplossing en de spuit die nodig zijn om het toe te dienen duurder zou zijn. MintPress  sprak met Dr. Hill, die verbijsterd was door de aankondiging van het bedrijf.

We bevinden ons in een gezondheidsnoodsituatie. We kunnen op dit moment geen situatie hebben waarin mensen geen toegang hebben tot medicijnen omdat de prijzen te hoog zijn.

Remdesivir is een medicijn waarvan de ontwikkelingskosten grotendeels zijn betaald door onafhankelijke donoren zoals regeringen en ministeries van Volksgezondheid in China, de WHO en de Amerikaanse regering.

Dus waarom zou een bedrijf midden in een pandemie verdienen door een medicijn te verkopen dat grotendeels onafhankelijk van hen is ontwikkeld? ” zei……

Lees verder bij de bron: Virutron

Photo by Ivan Radic cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e1d2434c51ac14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784a73277ed39548 640 hacked

Politie en justitie kraken chatdienst gebruikt door criminelen: miljoenen berichten live meegelezen, honderd arrestaties

22e78eb2246d623d 640 medicijnen

Trek de knip maar! Minister vindt ‘dreigement’ medicijnengroothandel onaanvaardbaar