in

Dat was pas klimaatverandering: Sporen van 90 miljoen jaar oud regenwoud op Antarctica gevonden

Onderzoekers hebben op de resten gevonden van een dat 90 miljoen jaar geleden de tegenwoordige ijsvlaktes van het continent bedekte.

Zij beschrijven de vondst in het vakblad Nature.

In de zeebodem nabij het continent vonden de wetenschappers onder meer boomwortels en pollen.

Analyse op deze sporen laat zien dat het vroeger aanzienlijk warmer was op Antarctica, waar het tegenwoordig op het koudste punt -55 graden Celsius kan worden.

De restanten stammen uit het krijt, een tijdsperiode die duurde van ongeveer 145 tot 66 miljoen jaar geleden.

Het was bekend dat er miljoenen jaren geleden een regenwoud was op het continent, maar over het op Antarctica tijdens het krijt was nog weinig bekend.

Nu concluderen wetenschappers dat de temperaturen …..

Lees verder bij de bron: NU.nl

Wat dit extra fascinerend maakt is dat het vier maanden per jaar op de non-stop nacht is. Voor een derde van het jaar is er dus geen zonlicht, wat plantengroei bemoeilijkt.

Het is te verklaren,

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/over-de-verschuiving-van-magnetische-noordpool-en-waarom-we-wel-weten-wat-de-gevolgen-zullen-zijn/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees Water
10 maanden geleden

Laten we eerst de feiten nemen,feit is inderdaad dat er was, daarna komt het fantasie van miljoenen jaren syndroom.

Dat heeft niets wetenschappelijk te maken, we weten dat er oerwoud daar heeft gelegen omdat we mensen geschiedenis hebt,de vloed namelijk en dat was paar duizend jaren geleden en NIET miljoenen jaren gelul.

Driek.
10 maanden geleden

Er zijn teveel opmerkingen over de CO2 die de global warming zou aandrijven. Het is echter net andersom. De toenemende temperatuur veroorzaakt een hoger CO2-gehalte en dat gaan we met een proefje bewijzen, zeker degenen uit de klimaatkerk want aanschouwelijk onderwijs werkt het beste.
Neem een fles C)2-houdende frisdrank als Cola b.v. Leg deze een nacht in de ijskast en schenk ’s morgens een glas Cola in een glas. Je ziet wat bellen CO2 ontsnappen. Nu doen we dezelfde fels Cola in de magnetron en verwarmen de fles tot stel 40 graden C. Als je dan de schroefdop losmaakt spuit de fles in 1 seconde leeg omdat water van 40 graden C een veel lagere oplosbaarheid van CO2 heeft. Bewijs geleverd.
Er zijn ook nog mensen die geloven dat een verhoogde CO2 concentratie van stel 100 ppm absoluut rampzalig is. 100 ppm = 100 delen per miljoen = 1 deel op 10.000. Stel we gaan naar een zaal als Ahoy waar ca. 10.000 man in kan die CO2 uitademen en wie gelooft er nog dat als er in diezelfde zaal 1 man bijkomt dat er hel en verdoemenis zal ontstaan? Laat je eens even goed nakijken.
Zelfs het corrupte IPCC heeft toegegeven dat de wereld groener geworden is door de stijging van de CO2. Betere plantengroei dus hogere voedselproductie voor de stijgende en hier en daar hongerlijdende wereldbevolking.
Je moet niet alles geloven wat ze zeggen!
Vraagje: verdient Greta Thunberg meer of minder dan 10 miljoen euro per jaar?
Follow the money en dan wordt veel begrijpelijk en verklaarbaar……

Raad van Europa: Nederland moet migranten in detentie vrijlaten

Vermoedelijke 5G zendmasten in Verenigd Koninkrijk in brand gestoken uit angst coronavirus