in ,

Antarctisch zee-ijsherstel verrast wetenschappers … Klassieke desinformatie techniek van niet vertellen

klimaatverandering

Nog maar twee jaar geleden verklaarden veel van de Duitse mainstream media dat het zee-ijs op de Zuidpool in een “verbazingwekkend” tempo aan het smelten was.

Bijvoorbeeld, links van het midden, de in München gevestigde Süddeutsche Zeitung ,

SuddeutscheZeitung

Afbeelding hier bijgesneden . 

Het Duitse nationale dagblad Süddeutsche Zeitung (hierboven) meldde bijvoorbeeld in juni 2019 dat het Antarctische zee-ijs “1.8 miljoen vierkante kilometer was gekrompen”, schrijvend: “de massale verdwijning van ijs is verbazingwekkend”.

Veel lezers hier, die op de hoogte zijn van de echte gegevens, weten dat er op de lange termijn niets is gebeurd sinds satellietmetingen meer dan 40 jaar geleden begonnen.

Enorme rebound van zee-ijs wordt niet gerapporteerd

Vandaag, twee jaar later, kijkt de Duitse klimaatwetenschapssite Die kalte Sonne naar recente ontwikkelingen op het gebied van zee-ijs op Antarctica – en merkt op dat de klimaatambulance die de reguliere media achtervolgt, zoals de Süddeutsche Zeitung, sindsdien op mysterieuze wijze is gestopt met rapporteren over Antarctica. Dit is waarom:

Sea Ice may 2021

Het zee-ijs op de Zuidpool is de afgelopen twee jaar hersteld tot niveaus van 30 jaar geleden. In juni 2021 was het Antarctische zee-ijs zelfs ruim boven normaal. Het doemscenario is verdwenen, en niet het ijs.

De rebound van het Antarctische zee-ijs laat zien dat er nog veel onbekend is over natuurlijke drijfveren, zegt Die kalte Sonne . Het lijkt erop dat oceanische cycli, zoals ENSO, SAM of de Indische Oceaan, een belangrijke rol spelen bij de variabiliteit van het Antarctische zee-ijs.

Klassieke desinformatietechniek

“Onderzoekers zijn het erover eens dat de sterke afname van het Antarctische zee-ijs van 2016 tot 2019 vooral te wijten is aan natuurlijke oorzaken”, zegt Die kalte Sonne .

“Dit is natuurlijk geen goed onderwerp voor de Süddeutsche Zeitung , die liever niet vertellen tactiek over het ijsherstel.”

Het publiek niet informeren over de meest recente ontwikkelingen, maar in plaats daarvan een verkeerde indruk achterlaten op basis van zorgvuldig geselecteerde gegevens van twee jaar eerder, is een klassieke desinformatietechniek die al lang door activistische media is geperfectioneerd.

Lees verder bij de bron: NoTricksZone

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ucpm1 uyqqq

Besmette gevaccineerden houden ‘gewoon’ toegang tot openbare gelegenheden

apo1

Wat als het nu toch allemaal één groot rookgordijn is?