in , , ,

De EU wil jouw mobiele data voor onderzoek naar verspreiding coronavirus

EU-commissaris Thierry Breton (Interne Markt) heeft de Europese telecombedrijven gevraagd geanonimiseerde gegevens van mobiele apparaten te delen om de verspreiding van het in kaart te kunnen brengen en voorspellen.

Volgens de Fransman is het nodig om mobiele metadata te verzamelen om patronen van de uitbraak te kunnen analyseren, heeft hij de bedrijven tijdens een videoconferentie voorgehouden.

Dergelijke gegevens bevatten onder meer de locatie van een toestel.

De Europese privacyregels blijven strikt gehandhaafd, aldus de .

Aan de orde kwam ook hoe de netwerken goed kunnen blijven functioneren nu er vanwege de coronacrisis steeds meer mensen thuis werken en voor vertier het internet gebruiken. Vorige week vroeg Brussel streamingplatformen al hun doorvoer van data aan te passen.

De scherpere HD-kwaliteit van films of series vergt meer datacapaciteit dan de standaardkwaliteit. Onder andere Netflix, en Disney+ hebben dat gedaan. Dat heeft volgens Breton al tot aanzienlijk resultaat geleid om de druk op het internet te verlagen.

Brussel vraagt de telecombedrijven ook “de kwetsbaarste klanten inclusief kleine bedrijven” te beschermen. Velen hebben door de crisis problemen met het betalen van hun rekening.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De 2020 Coronacrash: wie gaat dat betalen?

Crisis 2.0 in 2020 : Toeval of voorzien?