in ,

De (half verplichte) ID-kaart wordt duurder door extra chip voor overheidscommunicatie

De wil voor bepaalde diensten die het aanbiedt burgers op een hoger betrouwbaarheidsniveau identificeren. In dit geval moeten burgers inloggen op het niveau DigiD hoog.

DigiD hoog is gekoppeld aan een wettelijk identiteitsdocument, zoals rijbewijs of identiteitskaart.

Om via de identiteitskaart op DigiD hoog in te loggen moet de Paspoortwet worden aangepast. Gisteren debatteerde de Tweede Kamer daarover.

Om een groter bereik van DigiD hoog te realiseren, wordt naast het rijbewijs, dat al sinds 2018 daarmee is uitgerust, nu ook de Nederlandse identiteitskaart een drager van het elektronisch identificatiemiddel.

Die krijgt dus een extra chip, zodat ook met de identiteitskaart diensten elektronisch kunnen worden afgenomen, waarvoor het hoogste betrouwbaarheidsniveau nodig is, zo liet Knops weten.

Volgens Knops zullen de kosten van de nieuwe identiteitskaart met enkele euro’s stijgen. De exacte bedragen zijn echter nog niet bekend.

“Overigens staat het burgers vrij om ook op een normale manier, of laat ik zeggen — want dit zijn ook normale manieren — op een analoge manier met de overheid te communiceren, dus daarvoor heb je dat niet nodig. Maar als je digitaal met de overheid wil communiceren, heb je een van beide systemen nodig, de identiteitskaart of het rijbewijs”, reageerde de minister.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klimaatcrisis en boerenverstand

Update: FDA geeft eindelijk toe dat kippenvlees arsenicum bevat dat kanker veroorzaakt