in ,

De (half verplichte) ID-kaart wordt duurder door extra chip voor overheidscommunicatie

5fe7d0444e4fb158f5d08575cf2e2a7f1038d7ed5a50724876 640 id

De wil voor bepaalde diensten die het aanbiedt burgers op een hoger betrouwbaarheidsniveau identificeren. In dit geval moeten burgers inloggen op het niveau DigiD hoog.

DigiD hoog is gekoppeld aan een wettelijk identiteitsdocument, zoals rijbewijs of identiteitskaart.

Om via de identiteitskaart op DigiD hoog in te loggen moet de Paspoortwet worden aangepast. Gisteren debatteerde de daarover.

Om een groter bereik van DigiD hoog te realiseren, wordt naast het rijbewijs, dat al sinds 2018 daarmee is uitgerust, nu ook de Nederlandse identiteitskaart een drager van het elektronisch identificatiemiddel.

Die krijgt dus een extra chip, zodat ook met de identiteitskaart diensten elektronisch kunnen worden afgenomen, waarvoor het hoogste betrouwbaarheidsniveau nodig is, zo liet Knops weten.

Volgens Knops zullen de kosten van de nieuwe identiteitskaart met enkele 's stijgen. De exacte bedragen zijn echter nog niet bekend.

“Overigens staat het burgers vrij om ook op een normale manier, of laat ik zeggen — want dit zijn ook normale manieren — op een analoge manier met de overheid te communiceren, dus daarvoor heb je dat niet nodig. Maar als je digitaal met de overheid wil communiceren, heb je een van beide systemen nodig, de identiteitskaart of het rijbewijs”, reageerde de minister.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Rosling C4MVwNbWEAAaSNE

Klimaatcrisis en boerenverstand

aic

Update: FDA geeft eindelijk toe dat kippenvlees arsenicum bevat dat kanker veroorzaakt