in ,

De leugenpers uitgelachen om laatste Russische samenzweringstheorie

Deze week verscheen in meerdere kranten het nieuwsartikel dat er een ultrageheime eenheid bestaat van de Russische , die aangestuurd door de president Vladimir Poetin zelf, erop uit is om verdeeldheid in de te zaaien.

Deze eenheid pleegt daarnaast ook nog moorden. De tekst was zo overdreven en de beweringen volledig uit de lucht gegrepen dat het vooral voor de nodige hilariteit zorgde onder de gebruikers van de .

Alle Nederlandse kranten en websites die het bericht kritiekloos brachten meldden dat het niet om eigen onderzoek ging, maar om een berichtgeving van de New York Times.

De Amerikaanse krant weet over het bestaan en de werking van deze geheime Russische eenheid uit rapporten die ze heeft ingezien en via reacties van anonieme personen van West-Europese inlichtingendiensten.

Oftewel allemaal bronnen die vooral belang hebben om een wig te drijven tussen de Europese Unie en Rusland.

Dat het verhaal aan alle kanten rammelt was veel mensen dan ook niet ontgaan. Zo waren via Twitter reacties te lezen als: “Wat ‘n gezwam. Omdat de NewYork Times het zegt neemt men het klakkeloos over.

Er gebeuren op het ogenblik heel andere dingen” en een andere twitteraar “Wauw dit klinkt meer bizar dan de meeste complottheorieën van mijn patiënten.”.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Mexico van de EU: De uittocht uit Bulgarije

Honderden IS-leden ontsnapt met dank aan Turkije