in , , , , , ,

Onhoudbare schuldenlast EU het monster in de kast bij Europese verkiezingen

Een van de meest onderbelichte, maar belangrijkste zaken die in het stemhokje zouden moeten meetellen is de gigantische schuldenlast die in de is opgebouwd. De meeste mensen zegt het echter niets dat de buiten Europa ‘de slechtst gerunde Centrale Bank ter wereld' wordt genoemd, en de schuldenlast in de ook financieel faliekant mislukte unie al € 13 biljoen bedraagt, oftewel 80% van de BNP.

Extra wrang voor de kiezers is dat de ongelijkheid in de EU fors blijft toenemen, en de overgebleven welvaart van de gewone man middels onder meer valse klimaat/energiebelastingen in de kassen van de rijke elite terecht komt.

De officiële stemdag voor het Europese nepparlement –immers, alle grote besluiten worden gemaakt door het ongekozen Brusselse Politburo, de - is 26 mei, maar in Nederland wordt vandaag al gestemd. De uitslag wordt pas aanstaande bekend gemaakt.

Extra rijkdom kwam uitsluitend bij de top terecht

De economie van de eurozone is in tegenstelling tot de hosanna berichten in de media aan het stagneren. Tussen 2008 en 2017 kromp het nominale BNP in de zes grootste economieën met 12%.

Sinds de jaren '90 daalden  in exportkampioen Duitsland de reële lonen van het volk (net als in Nederland), terwijl het BNP per capita juist fors steeg, wat betekent dat de extra welvaart alleen bij de top terecht kwam. ‘De EU blijft onverschillig voor de noden van het volk, maar gaat voor iedere eis van de grote bedrijven door de knieën,' schrijft een analist op Off-Guardian dan ook.

Welvaart burgers wordt stapsgewijs afgebroken

Vooral de heersende links-liberale elite in Europa is het contact met de burgers aan het kwijtraken. Ze blijven hardnekkig de zorgen over immigratie en de almaar hoger wordende (energie)lasten negeren, of wuiven die onder valse voorwendselen (‘noodzakelijk voor het klimaat') weg.

De stapsgewijze afbraak van de welvaart van de gewone man door de gevestigde orde heeft veel Europeanen het tot over de lippen doen stijgen. In heeft dat geleid tot de massale protestbeweging; in Italië tot de komst van een van rechtse en linkse populisten, en in het Verenigd Koninkrijk tot de Brexit. In Nederland zien we de snelle opkomst van het Forum voor Democratie, dat in de peilingen inmiddels groter is dan de VVD.

Groeiende ongelijkheid en klimaathoax

In alle landen –volgens een onderzoek van enkele jaren geleden met Nederland aan kop- neemt de ongelijkheid toe. Een klein eliteclubje van topmanagers, politici en oligarchen wordt steeds rijker door het op almaar autoritairdere wijze opleggen van hoge lasten aan de burgers, vooral onder het mom van de CO2-klimaathoax.

Argumenten van bijvoorbeeld GL dat de hogere klimaatlasten enkel bij de bedrijven moeten worden gelegd is onzinnige, om niet te zeggen gevaarlijke demagogie, want die berekenen de extra kosten meteen door aan de burgers, zodat u er per saldo toch permanent zwaar op achteruit zult gaan.

Iedere partij die ‘het klimaat' op deze manier hoog op de agenda heeft staan en daar de hele samenleving voor wil aanpassen, is dan ook een verlengstuk van diezelfde links(groen)liberale elite en vormt daarmee een grote bedreiging voor uw en mijn welvaart en welzijn, en zeker die van onze (klein)kinderen, want alleen de top van dat kartel tussen en multinationals zal er flink op vooruitgaan.

Dit systeem staat ook wel bekend als fascisme, en dat kan historisch gezien altijd op een heftige –en soms gewelddadige- tegenreactie van zijn slachtoffers, de burgers, rekenen, ongeacht of dat nu eco-fascisme of klimaat-fascisme wordt genoemd.

Griekenland huiveringwekkend voorportaal hele EU

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spitzenkandidat Frans Timmermans verspreid nepnieuws over migratie Poolse werknemers

Maar waarom geven wij multinationals eigenlijk zoveel belastingvoordeel?