in ,

Deksel gaat weer op de Demmink doofpot

Geheel in de lijn met alle voorgaande ‘onderzoeken’ in de Demmink-zaak loopt ook het strafrechtelijk onderzoek naar de vermeende verkrachting van twee minderjarige jongens in door oud-secretaris-generaal van Joris Demmink spaak. Dat melden onder meer NRC, De Telegraaf, de NOS en het Katholiek Nieuwsblad vanmorgen. De Haagse onderzoeksrechter Yolande Wijnnobel staakt haar pogingen om in Turkije getuigen te horen, omdat Turkije heeft laten weten “om juridische redenen niet te kunnen meewerken” aan het onderzoek.

De beschuldigingen over seks met minderjarigen zouden in Turkije na eerdere aangiften namelijk al eens zijn onderzocht en het ne bis in idem beginsel (iemand kan niet twee keer voor hetzelfde feit worden berecht) staat nieuw onderzoek niet toe in deze zaak, zo zouden de Turken hebben gezegd. Minister Van der Steur van Justitie zou deze zomer telefonisch via zijn Turkse ambtgenoot hebben geprobeerd het onderzoek vlot te trekken, maar ook dat is blijkbaar niet gelukt. Daarmee lijkt na bijna twee jaar radiostilte een einde te zijn gekomen aan het “met voortvarendheid” uit te voeren strafrechtelijk onderzoek waartoe het Gerechtshof Den Bosch begin 2014 opdracht gaf.

Advocaat van de beide slachtoffers, Adèle van der Plas, noemt het eigenaardig dat de Turken kennelijk ook niet oude dossierstukken geven. Zij denkt dat er een “geheime overeenkomst” is gesloten tussen Turkije en . Zij denkt dat Turkije zwijgt over Demmink in ruil voor medewerking die Nederland leverde aan het wegens drugshandel tot levenslang veroordelen van de Koerdische vrijheidsstrijder Baybasin.

Het OM doet nog onderzoek naar eerdere signalen van door Demmink dat zich in Nederland zou hebben afgespeeld. Dat zou volgens justitiële bronnen mogelijk nog materiaal kunnen opleveren. Gezien de vakkundige wijze waarop alle eerdere onderzoeken naar Demmink op dood spoor zijn gemanoeuvreerd, moet de kans hierop echter gering worden geacht. “Het onderzoek wordt waarschijnlijk dit jaar afgerond,” aldus de berichtgeving.

Lees verder via de Bron: De Demmink Doofpot


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk F.
5 jaren geleden

Deze zaak stinkt aan alle kanten.Het is misschien wel net zo erg als de toestand in Engeland. Zou me niets verbazen als hier ook figuren uit de hoogste kringen bij betrokken zijn. Maar ooit zullen ze berecht worden; dood of levend…..

johan
5 jaren geleden

Als je nu even hier kijkt- zie je onze integere & eerlijke bestuurders en moraliteit
https://jorisdemminkrules.files.wordpress.com/2009/03/klokkenluideronline-joris-demmink-2b.pdf

Johan
5 jaren geleden

.

Ze gaan de VVD top laten getuigen, Justitie is hier niet bij gebaat

Sator
4 jaren geleden

Maak deze KK Seksueel gestoorde Homo af- hij heeft geen enkel recht;
Hij is volledig vogelvrij deze Homo.
Zelfs rechters zaten in zijn handen

Sator
4 jaren geleden

Is te hopen dat hij van die kinderen neuken een keer AIDS krijgt- of een Rioolratten-ziekte met z;n Master vriedjes

Het migratiewapen: De Amerikaanse strategie achter de vluchtelingenstromen

Hoera! De Koning gaat erop vooruit, ondertussen nijpende tekorten bij voedselbanken