in , ,

Dieseldampen op de Europese lijst van kankerverwekkende stoffen gezet

Uitlaatgassen van dieselvoertuigen worden opgenomen in de Europese lijst van kankerverwekkende stoffen waartegen werkgevers hun personeel moeten beschermen.

Zeven andere chemicaliën komen ook op de lijst, waardoor meer dan 20 miljoen werknemers in Europa betere bescherming krijgen.

De EU-lidstaten en het Europees Parlement hebben daar een akkoord over bereikt.

De nieuwe regels kunnen de komende vijftig jaar meer dan 100.000 sterfgevallen als gevolg van kanker voorkomen, stelt EU-commissaris Marianne Thyssen (Werk en Sociale Zaken).

Ruim de helft van alle werkgerelateerde sterfgevallen wordt veroorzaakt door kanker.

Vooral beroepschauffeurs, personeel in de bouw, de metaal en de chemische en auto- en in de opslag- en havensector zullen er voordeel van ondervinden, aldus de Belgische politica.

Kleine bedrijven krijgen steun om te voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Photo by miamism cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Snel Uit de EU
2 jaren geleden

Politici staan volkomen buiten de realiteit. Het is onverantwoord om deze lieden beslissingen te laten nemen over materie waar zij werkelijk geen flauw benul van hebben. Ieder weldenkend mens met enig redelijk denkend vermogen zou verstand van zaken moeten hebben en eerst het onderwerp moeten bestuderen voordat zij de mond open doen. Welke opleiding hebben deze politici? Het zijn meestal juristen en historici. Zijn er geen zeer ervaren medisch specialisten en hoogopgeleid technici met uitgebreide ervaring betrokken bij deze problemen? Dat mag je toch minimaal verwachten.
Als de politici bezorgd zouden zijn om de gezondheid van mensen zou men nog begrip kunnen hebben voor hun handelen, maar dat heb ik bij de NL overheid en zeker niet bij de EU nog nergens gezien.
Zo is om te beginnen de vraag of het de dieseldampen zijn of praten we over het uitlaatgas van dieselmotoren. Laten we even aannemen dat de over het uitlaatgas praten en dat we het hebben over de roetuitstoot.

Zijn het wel de dieseluitlaatgassen die kankerverwekkend zijn of zijn er mogelijk andere oorzaken zoals de tegenwoordige voeding. Het mag bekend zijn dat de zuurtegraad van bloed bij veel mensen tegenwoordig licht zuur is in plaats van licht basisch. En dat heeft alles met de tegenwoordige voeding die nauwelijks nog gezonde bestanddelen bevat (want veel kunstmest) en bovendien zitten in veel voeding te veel suikers (want vetten zouden ongezond zijn – wat niet juist is).
Overigens vind je hier niets over bij de reguliere geneeskunst … die kennen alleen chemokuren en vaccinaties die dodelijk zijn maar die financieel veel meer profijtelijk zijn voor de pharma industrie.
Welke zijn de componenten in het dieseluitlaatgas die zo schadelijk zijn. Het is bekend dat de roetuitstoot van moderne diesels minder is afgenomen dan gehoopt. De ontwerpers hoopten dat door de hogere brandstof inspuitdrukken (tot wel 2000 bar) de roetdeeltjes volledig zouden verbranden. Het blijkt in de praktijk dat de roetdeeltjes kleiner werden en daarmee gevaarlijker omdat ze dieper in de longen doordringen. Dat betekent dat de motorontwerpers opnieuw moeten kijken of zij via de verbranding de roetuitstoot onder controle kunnen krijgen en anders dat een roetfilter in de uitlaat wordt geplaatst. Ik lees hier niets over in stukken van de overheid. Laat staan over een inschatting van kosten en dergelijke.
De overheid in NL heeft aangegeven af te willen van dieselmotoren en ook van aardgas maar heeft nergens aangegeven hoe zij denkt die omslag te kunnen maken. Dieselmotoren worden overal gebruikt en zijn niet eenvoudig te vervangen. Zeker van een EU instituut mag men een degelijk onderzoek verwachten.

Europees IT-systeem douane fors vertraagd, lidstaten en hun burgers draaien al 15 jaar op voor de kosten

Joepie, weer een spiksplinternieuwe eeuwenoude traditie erbij