in

Doomsday Clock weer verzet: slechts honderd seconden tot middernacht

Schermafbeelding 2020 01 23 om 17.34.25
(flickr)

Nog nooit stond de zogenoemde Doomsday Clock zo dicht bij middernacht. De klok, die toont hoe groot het risico is dat een wereldwijde kern- of milieuramp plaatsvindt, is donderdag verzet van 120 seconden naar 100 seconden voor middernacht.

De Doomsday Clock is een initiatief van een groep wetenschappers van The Bulletin of Atomic Scientists met daarin dertien Nobelprijswinnaars.

Jaarlijks bekijken ze de toestand in de wereld om vast te stellen hoever we zijn verwijderd van de apocalyps (op de klok is dat middernacht).

De mensheid staat volgens de wetenschappers momenteel voor twee existentiële gevaren: nucleaire oorlog en de klimaatcrisis. Die worden versterkt door een (des)informatieoorlog die via internet wordt gevoerd waardoor de samenleving niet adequaat kan reageren.

De wetenschappers concluderen verder dat de internationale veiligheid mede in het geding is gekomen omdat wereldleiders oogluikend hebben toegestaan dat de internationale politieke infrastructuur die deze gevaren het hoofd kan bieden is geërodeerd.

De laatste jaren kruipt de wijzer van de Doomsday Clock steeds verder naar 0.00 uur.

Van zes minuten in 2010 naar vijf minuten in 2012, drie minuten in 2015, 2,5 minuut in 2017 tot twee minuten in 2018.

De klok is ook een aantal keren …

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Griekenand staking

De Grieken gaan in algemene staking tegen asielzoekers: “We willen onze eilanden en ons leven terug”

318480fcc6f96bcd 640 medicijnen

Farmaceuten stellen ‘moreel kompas’ op, geen woord over torenhoge medicijnprijzen