in , ,

Eerste Kamer jast zonder enige moeite de Klimaatwet het wetboek in

Jesse Klaver en zijn groene kornuiten kunnen in de handjes klappen. De Eerst Kamer stemde vandaag namelijk in met de Klimaatwet. Deze wet bevat verregaande doelstellingen waaronder het doel dat de overheid ervoor draagt dat de broeikasgassenuitstoot in 2050 met 95% is gedaald.

Enkel de Partij voor de Dieren (!), en stemden tegen de Klimaatwet.

Trots waren de heren en dames politici natuurlijk! Eindelijk is het Klimaatbeleid gerechtvaardigd, want het is nu officieel een doelstelling van de overheid om de uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Het doel is bij deze vastgelegd in de Nederlandse wet en dus handhaafbaar en afdwingbaar door de staat. Nou dames en heren, gefeliciteerd!

Eerder nog was er sprake van twijfel bij de Senaatsfractie van 50Plus, maar de vertegenwoordigers van deze partij zijn het nu dus toch eens met de doelstelling. Maar maak u vooral geen zorgen om de implicaties hiervan op onze welvaart.

Het komt helemaal goed. Er komen allerlei groene innovaties en energie wordt helemaal gratis.

Oké, voldoende sarcasme. De impact van de wet is anno 2019 moeilijk in te schatten. Het kan alle kanten opgaan. Afhankelijk van de welwillendheid van de overheid om de wet te handhaven gecombineerd met de technologische innovatie. Er zijn dan ook een aantal denkbare scenario's. Hieronder staan ze:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dag Sinterklaasje, dag, dag: Erik van Muiswinkel trekt zich terug

Rutte zette planbureaus en Nijpels onder druk om publicatie over klimaatplannen uit te stellen