in , ,

Tweede Kamer spoort regering aan: stop landonteigeningen blanke boeren Zuid-Afrika

Deze week werd in de Nederlandse door de volksvertegenwoordigers gestemd over twee interessante verzoeken over Zuid-, beide met betrekking op de situatie van de blanke boeren in het land. De verzoeken werden door de TK-leden Van Helvert () en Van der Staaij () ingediend met als doel de regering te bewegen zich op het internationale toneel uit te spreken over het racistische regime in Zuid-Afrika en dat wijze waarop men met een deel van haar inwoners omgaat.

Slechts het verzoek over de landonteigeningen haalde een meerderheid, het verzoek om Zuid-Afrika ook aan te spreken op het specifieke naar blanken sneuvelde, omdat de VVD tegenstemde.

Er werden twee verzoeken ter stemming gebracht met duidelijke woorden over hoe de Nederlandse regering in contact met Zuid-Afrika en op internationale fora, duidelijk stelling zou kunnen nemen. Met daarnaast het idee om een internationaal onderzoek naar de aanvallen op blanke boeren in Zuid-Afrika op te starten. Het ging om de volgende verzoeken;

de motie-Van Helvert/Van der Staaij over de aanvallen op blanke boeren in Zuid-Afrika (32735, nr. 261);
de motie-Van Helvert/Van der Staaij over de voorgenomen landonteigening van blanke boeren in Zuid-Afrika (32735, nr. 262);

Het eerste verzoek haalde het niet, omdat de Kamerleden van de VVD tegenstemden en hiermee lieten blijken geen onderzoek en acties tegen racisme en aanvallen op blanke boeren te willen. Wat opviel is dat in de kwestie over het opzichtige racisme in Zuid-Afrika in tegenover elkaar staan, waarbij rechts zich druk maakt om racisme in het land en links deze achterstelling en de hiermee in verband staande moordpartijen niet zoveel kan schelen.

De verzoeken geven daarnaast ook een wijziging weer in opvattingen in de Tweede Kamer, dat het niet enkel het Kamerlid Martin Bosma van de PVV en zijn politieke partij zich over deze kwestie druk maken, maar dat zowel de het CDA als de SGP feiten laten spreken als ‘constaterende dat in Zuid-Afrika in de afgelopen twintig jaar duizenden blanke boeren zijn vermoord’.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zonder het te beseffen zijn we een nieuw tijdperk in gemoffeld: van krediet tot erger

Terug uit de dood: uitgestorven ’s werelds grootste monster bij gevonden in Indonesië