in , ,

Er is 10 miljard euro gestolen van huurders en deze week worden de huren weer verhoogd!

Deze week is de verhuurderheffing, de belasting voor woningcorporaties, jarig. Op 2 juli 2013 werd de wet definitief aangenomen door de Eerste Kamer.

Met de opbrengsten van de verhuurderheffing kan het Rijk ondertussen een exorbitant duur verjaardagscadeau kopen. De heffing heeft de staatskas in totaal ruim tien miljard euro opgeleverd.

Allemaal opgebracht door de verhuurders van sociale huurwoningen. En het bedrag zal de komende jaren nog flink oplopen, want de heffing wordt ieder jaar hoger.

Tien miljard die woningcorporaties daardoor niet kunnen steken in de bouw van de betaalbare woningen waar zo veel behoefte aan is.

Tien miljard die zij niet kunnen gebruiken om de sociale woningvoorraad te verduurzamen en voor broodnodig onderhoud.

Tien miljard die zij ook niet kunnen inzetten voor het verlagen van de .

Want deze week worden ook de huren weer verhoogd!

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Welkom in Nieuwe Wereld Orde land Nederland van Rutte CS
7 maanden geleden

Nederland is een van de landen met het grootste aantal huurwoningen. Dat in tegenstelling tot Italie waar vrijwel iedereen een woning bezit. En dat is niet omdat mensen liever huren, maar omdat mensen geen huis kunnen kopen want de banken vragen een eigen inleg van 20 % en die hebben de mensen niet. Met name de afgelopen jaren zijn er veel te weinig woningen gebouwd en de kosten van woningen zijn veel en veel hoger gestegen dan de lonen ….

Tegelijkertijd gek genoeg is de hypotheek rente laag (maar heb geen medelijden met banken die geld mogen printen) en als je kijkt naar de maandlasten van een koper van een woning zijn die stukken lager dan het huren van een woning …
Ergo: de mensen aan de onderkant zitten vast. Ze krijgen geen hypotheek omdat de bank geen geld wil geven gebaseerd op inkomen maar tegelijk is er geen enkel probleem mensen met huren op te zadelen tot duizend euro en hoger …. Overigens zijn woningen zo duur geworden in verhouding tot de lonen dat mensen de koopwoning nooit kunnen aflossen ….

Tegelijk zijn er te weinig woningen omdat de overheid in haar wijsheid besloten heeft honderdduizenden migranten op te nemen en die migranten krijgen een uitkering + woning + scholing + moskee, maar de overheid heeft de afgelopen 15 jaar veel te weinig heeft gebouwd …. Deze migranten zullen nooit integreren en nooit gaan werken, dus we hebben nu een woningtekort plus giga kosten …. Dat probleem gaan we geheid in de grootste hevigheid zien en dat alles dank zij de Nieuwe Wereld Orde die juist wil dat het gehele economische systeem in elkaar dondert. Waar hebben we eigenlijk nog een overheid voor ??

Het gevolg is dat woningbouwverenigingen maximale huren kunnen vragen …. en zij geven het voordeel van lage hypotheek rente niet door aan de huurders … Geen mooiere business dan een woningbouwvereniging. daar kan zelfs een olie en gas industrie niet tegen op.

Ik kan dat niet anders dan crimineel noemen.

Nederland is een heel vervelend land geworden waar alle ruimte wordt gegeven aan banken corporaties en ondernemers, waar de belastingen tot de hoogste ter wereld horen, waar kennis in loondienst niet wordt gewaardeerd en waar de overheid absoluut schijt heeft aan de burgers.

Prettige wedstrijd.

Bedrijven redden zal ten koste gaan van algemene voorzieningen en zorg

Aantal faillissementen door coronacrisis gaat verdrievoudigen in 2021