in , , , , ,

Klabam! Verbod op de Nederlandse innovatie pulsvissen in EU-wet gegoten

MemoryCatcher / Pixabay

Het verbod op pulsvissen in per 1 juli 2021 is definitief vastgelegd in wetgeving. De Europese Raad van ministers is er donderdag in Luxemburg mee akkoord gegaan.

stemde als enige lidstaat tegen.

Het had het verbod op vissen met stroomstootjes twee maanden geleden al bezegeld.

Volgens verantwoordelijk minister Carola Schouten kunnen 22 van de 79 met pulstuig uitgeruste viskotters tot medio 2021 in actie blijven. Twintig andere schepen krijgen nog tot eind dit jaar respijt. Nederland mag daarnaast op zeer beperkte schaal vergunningen uitgeven voor pulsvisserij in het kader van wetenschappelijk onderzoek.

Schouten wil het verbod overigens aanvechten bij het Hof van van de . Volgens haar kan een verbod alleen rusten op de best beschikbare wetenschappelijk adviezen, terwijl een groot onderzoek naar de gevolgen van pulsvissen nog loopt.

“Hoewel Nederland de uiteindelijke verordening niet kan steunen, verwelkomen we de plek die is ingeruimd voor (toekomstig) onderzoek”, reageert een woordvoerder van de Nederlandse permanente vertegenwoordiging bij de .

“Innovatie is en blijft noodzakelijk om de visserijsector in staat te stellen de uitdagingen rond klimaatverandering, natuurbehoud, en economische duurzaamheid het hoofd te bieden.”

Lees verder bij de bron: Europa Nu

U weet wel de EU waar we tegen hebben gestemd. Ze komen nu met aanzetten…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
 1. Een niet gekozen EU gaat gewoon wetten maken die bepalen wat NL doet ….
  Nu gaat het nog om pulsvissen, maar als de EU straks aankomt met gedwongen vaccinaties …. wat kan de de NL burger dan doen? En wat doet NL bij een EU leger?

  Noem je zoiets niet een dictatuur? En is Rutte niet gewoon een gevaarlijke landverrader? Zelf ontkent hij het niet …. Mogelijk dat hij wordt gechanteerd … dat heb je vaker met mensen die niet openlijk voor hun geaardheid uitkomen.

  De burgers zijn tot nu afwachtend geweest, maar die houding maakt de problemen alleen maar erger.
  De EU is een heel fout orgaan.
  De tijd van afwachten is voorbij … dit gaat richting burgeroorlog.

 2. het begint aardig te rommelen en niet alleen in Holland kijk om je heen en zie het verzet groeien! Is het Vierde Rijk in een vergevorderd stadium? Hier moeten we een einde aan maken voordat het echt tot een burgeroorlog leidt. Voor mij is alles steeds duidelijker Frankfurt School / Kalergi Plan / Banken / Corporaties / en tenslotte de EU als hoofdkwartier van dit nieuwe fascisme wat al ver voor de tweede wereld oorlog in gang gezet werd.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Geld hebben is een dure hobby geworden!

Vondst in oud graf bewijst dat Chinezen 2.500 jaar geleden zwaardere wiet dan nu rookten