in , ,

EU en VS sluiten databeschermingswet en (lolwut) D66 is kritisch

Het heeft ingestemd met een nieuwe databeschermingswet tussen de en de .

De , genaamd Umbrella Agreement, beschermt persoonlijke gegevens als naam, adres en tegen misbruik, wanneer deze worden uitgewisseld voor strafvervolging en het voorkomen van .

Daarbij krijgen burgers het recht om te weten waarvoor hun gegevens worden gebruikt.

‘Op zich is het goed dat er nu een akkoord is over de bescherming van de gegevens van burgers, maar het probleem zit hem in de kleine lettertjes’, zegt -Europarlementariër Sophie in ’t Veld. Haar fractie stemde tegen.

‘Het akkoord is alleen maar geldig als de Amerikanen hun eigen privacywet aanpassen.’ Volgens In ’t Veld is dat nogal naïef. ‘Volgens mij gaan ze dat nooit doen. De Amerikanen hebben wel een privacywet, maar daar zitten allemaal uitzonderingen in.’

Passagiersgegevens en bankgegevens vallen hier bijvoorbeeld niet onder. ‘Wij vinden dat eerst die uitzonderingen opgeheven moeten worden, daarna kunnen we dit akkoord pas sluiten.’

Alles bij de bron; BNR

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Video: Sheikh Imran Hosein over Donald Trump als president

Dankzij roaming geregeld door EU: Consumentenorganisaties vrezen hogere belnota