in , , , ,

EU heeft plannen om het brandstofverbruik van elke automobilist monitoren

benzinemeter

De nieuwe WLTP-verbruikscyclus is bedoeld om het verbruik realistischer en de voertuigen zuiniger te maken. Vanaf begin 2020 wil de EU ook het verbruik van elk individueel voertuig monitoren. Maar hoe precies weet nog niemand.

Na de omschakeling van de verbruikscyclus NEDC (New European Driving Cycle) naar WLTP (World Light Vehicle Test Procedure) in de afgelopen twee jaar zijn veel voertuigen uit de verkooplijsten verwijderd, de volgende stap, WLTP-II, is nog maar net begonnen.

Maar het zijn niet de nieuwe meetmethoden die de autofabrikanten hoofdpijn bezorgen. Deze keer zijn het de automobilisten zelf die de ontwikkeling op de voet moeten volgen, schrijft Focus.

EU wil elke automobilist controleren

Zoals de eerste praktische tests met nieuwe auto’s hebben aangetoond, heeft het WLTP de verbruiksgegevens van auto’s daadwerkelijk realistischer gemaakt. Maar het is niet alleen een kwestie van het geven van betrouwbaardere gegevens aan chauffeurs dan voorheen.

De Europese Unie heeft het recht gekregen om het verbruik van elke individuele bestuurder te controleren.

De hele zaak heet FCM – Brandstofverbruiksmonitoring.

Dit houdt in dat het werkelijke brandstofverbruik van elke individuele bestuurder in het voertuig wordt geregistreerd en opgeslagen. Op deze manier wil de Europese Commissie garanderen dat autofabrikanten voertuigen bouwen die niet alleen op papier zuinig zijn, maar ook zo zuinig mogelijk door elke bestuurder worden bestuurd.

Voordat de chauffeurs van een elektrische ….

Lees verder bij de bron: Fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NAVO

NAVO gaat de ruimte in om ‘oorlog op aarde niet te verliezen’

zwarte piet huilt

Europese Unie eist in resolutie de afschaffing van Zwarte Piet