in , ,

Europese Unie eist in resolutie de afschaffing van Zwarte Piet

Het heerlijk avondje is gekomen, maar wel zonder Zwarte Piet, de gezellige kindervriend bij het traditionele Sinterklaasfeest, tenminste dan als het aan de bureaucraten van de ligt.

Een wakkere lezer van ReactNieuws wees ons op een resolutie van de Europese Commissie, op 26 maart van dit jaar aangenomen, die Zwarte Piet omschrijft als ‘discriminerende stereotyp’.

De resolutie gaat specifiek over de grondrechten van mensen van Afrikaanse afkomst, die extra aandacht en rechten krijgen toebedeeld van de bestuurders van de .

In de resolutie wordt vervalst, zo zouden mensen van Afrikaanse afkomst in de loop van de geschiedenis een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan de opbouw van de Europese , eist men dat Europese landen meer Afrikanen in besturen opnemen, daarnaast wordt de wens geuit dat lidstaten racistische en afrofobe tradities veroordelen en ontmoedigen.

Zeer opvallend is dat men zelfs expliciet verwijst naar Zwarte Piet in de volgende regel;

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fat AlDeal
1 jaar geleden

Stel onbenullen!
Laat ze ajb ook sneeuwpoppen in de Alpen verbieden (voordat we straks in de Alpen mensen discrimineren omdat ze geen bruine of zwarte sneeuwpoppen kunnen maken), Kerstmis afschaffen (Jesus is bijna overal blank maar hij is Bethlehem geboren & daar wonen toch veelal niet blanken), Suikerfeesten verbieden (is slecht voor iedereen, zeker die zoetigheid), Chinees nieuwjaar afschaffen (vuurwerk is slecht voor het milieu) en ook het Franse 14 Juli verbieden (het is milieu technisch onzin om zoveel militaire voertuigen en vliegtuigen te showen)……
Of is de tijd gekomen dat we iedereen gewoon laten integreren en respect tonen voor het land waar ze in zijn: kun je dat niet, ook al ben je 2,3 of -tigste generatie, ga je terug naar waar je vandaan komt. Eigenlijk is dat heel normaal: probeer in China of India maar eens aan te geven dat tegen hun tradities ingaat…. je zit op het eerste vliegtuig terug naar huis (waar jezelf ook voor moet betalen!)

Wat het ergste is, is dat de klojo’s in Brussel en Straatsburg alleen maar reageren op een stel lullo’s die zelf discriminatie hebben uitgevonden & leven van een subsidie. Stuur die Lullo’s lekker terug naar die Carribian eilandjes en laat ze daar gaan bijdragen aan de ontwikkeling van hun eigen land.
& Ajb, voeg aan de 70% man quotum in RvB’s ook bijvorbeeld 10% bruin, 10% zwart, 10% geel, 10% rood, 10% wit & 10% gemixed. Dan kan iedereen ophouden te klooien met allerlei onzin.

Ga gewoon aan het werk & geniet van wie je bent & hou op andere mensen lastig te vallen vanuit je eigen frustratie!

Silence Noise
1 jaar geleden

FAT ALDEAL, het gaat om de mens en datde “traditie” andere mensen kwetst, lul. Duidelijk dat jij jezelf nog moet gaan leren wat jouw privileges zijn. Nederlanders hebben zeker een blinde hoek voor hoe racistisch ze eigenlijk zijn.

Noëlla van de pol
1 jaar geleden

Waarom moeten wij ons traditie opgeven en van de algetone accepteren als zij doe van ons ni accepteren sorry vind dit ronduit belachelijk wij worden in ons land gediscrimineerd foei regeringen gaan jullie schamen ik zeg blijf van ons traditie ons zwarte piet af

EU heeft plannen om het brandstofverbruik van elke automobilist monitoren

Opnieuw forse fouten in milieurapport Lelystad Airport: Je reinste oplichterij