in , ,

Europese Unie eist in resolutie de afschaffing van Zwarte Piet

zwarte piet huilt

Het heerlijk avondje is gekomen, maar wel zonder Zwarte Piet, de gezellige kindervriend bij het traditionele Sinterklaasfeest, tenminste dan als het aan de bureaucraten van de Europese Unie ligt.

Een wakkere lezer van ReactNieuws wees ons op een resolutie van de Europese Commissie, op 26 maart van dit jaar aangenomen, die Zwarte Piet omschrijft als ‘discriminerende stereotyp’.

De resolutie gaat specifiek over de grondrechten van mensen van Afrikaanse afkomst, die extra aandacht en rechten krijgen toebedeeld van de bestuurders van de EU.

In de resolutie wordt geschiedenis vervalst, zo zouden mensen van Afrikaanse afkomst in de loop van de geschiedenis een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan de opbouw van de Europese samenleving, eist men dat Europese landen meer Afrikanen in besturen opnemen, daarnaast wordt de wens geuit dat lidstaten racistische en afrofobe tradities veroordelen en ontmoedigen.

Zeer opvallend is dat men zelfs expliciet verwijst naar Zwarte Piet in de volgende regel;

Lees verder bij de bron: ReactNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
benzinemeter

EU heeft plannen om het brandstofverbruik van elke automobilist monitoren

3575785700 d4e4c5ca8a foutje bedankt1

Opnieuw forse fouten in milieurapport Lelystad Airport: Je reinste oplichterij