in , , , , ,

EU kijkt verlekkerd mee: China voert verplichte gezichtsherkenning internet en smartphones in

control 1570264898
geralt / Pixabay

Nu de invoering van het ‘sociale krediet’ puntensysteem in China op rolletjes loopt, heeft de communistische regering in Beijing besloten dat vanaf 1 december 2019 de volgende stap naar totale controle volgt: verplichte gezichtsherkenning als je via je pc of smartphone wilt internetten. Bovendien worden telefoonnummers, zowel vaste als mobiele, strikt persoonsgebonden.

Daarom mogen SIM kaarten niet meer aan anderen worden overgedragen of doorverkocht. De laatste maatregel is een uitbreiding van de al in januari 2015 ingevoerde verplichte registratie voor alle gebruikers van smartphones en het vaste net.

De telecom providers in China worden door het Chinese ministerie voor Industrie en Informatietechnologie (MIIT) verplicht te controleren of de persoon die een internetverbinding aanvraagt de eigenaar is van het aan het apparaat gekoppelde ID, dat tegelijkertijd moet worden gecontroleerd op echtheid en geldigheid. Ongeïdentificeerde nummers moeten vanaf 1 december gelijk worden afgesloten.

De in de VS woonachtige Chinese commentator Tan Jingyuan schrijft dat ‘de reden waarom het Chinese regime wil dat de mensen bij het surfen op het internet hun werkelijke identiteit prijsgeven is dat ze de vrijheid van meningsuiting willen controleren.’ De overheid wil alle mensen die op forums en social media kritische en andere onwelgevallige berichten plaatsen kunnen identificeren, oppakken en vervolgen. ‘Met deze nieuwe regel van het MIIT wordt de vrijheid van meningsuiting van het Chinese volk volledig afgepakt,’ aldus Jingyuan.

De autoriteiten hebben de afgelopen jaren honderden Chinese burgers gearresteerd omdat ze op het internet over ‘gevoelige’ thema’s discussieerden, zoals de al ruim 4 maanden durende protesten in Hong Kong.

Hong Kong: Vanaf middernacht verbod op gezichtsbedekking

Daar heeft de politie afgelopen week in enkele gevallen met rubberen kogels op rel schoppende demonstranten geschoten. Ook hebben de autoriteiten vandaag een verbod op gezichtsbedekking afgekondigd, dat om middernacht ingaat. Honderden voornamelijk gemaskerde studenten gingen meteen de straat op en schreeuwden ‘Hongkongers, verzet je!’ Een paar winkelcentra moesten worden gesloten.

Verder is het onduidelijk hoe het verbod wordt afgedwongen, aangezien 7,4 miljoen inwoners van de stad op straat stofmaskers dragen vanwege de luchtvervuiling. (2)

Over drie jaar 2,76 miljard camera’s

We schreven al vaker dat Chinese steden en publieke ruimtes de afgelopen jaren zijn voorzien van honderden miljoenen smart camera’s met gezichtsherkenningstechnologie. Steek je bij rood licht toch het zebrapad over? Dan krijg je een boete van 20 yuan (€ 2,50) thuis gestuurd, en worden er punten in mindering gebracht op je ‘sociale kredietwaardigheid.’ Dat kan je op den duur uitsluiting van trein- en vliegreizen, banen, leningen en hypotheken kosten.

In klaslokalen worden leerlingen, leraren en ouders van seconde op seconde bewaakt en gevolgd. In openbare toiletten moeten zowel Chinezen als toeristen zich identificeren met hun gezicht als ze wc-papier willen gebruiken.

China heeft naar schatting al 10,6 miljard dollar uitgegeven voor de opbouw van deze digitale controlestaat. Over vier jaar moet dat bedrag zijn verdubbeld, want de overheid wil straks het hele land tot in de verste uithoeken kunnen bewaken. In 2022 zouden er dan ook al 2,76 miljard camera’s moeten zijn opgehangen.

Straks ook in de EU

Het is geen geheim meer dat de EU verlekkerd kijkt naar China, en eveneens –op weliswaar langzamer tempo- een extreemlinkse totalitaire controlestaat aan het opzetten is waarin ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
World Government Forming Now Header

Paus wil pact met wereldleiders sluiten voor oprichting klimaatdictatuur

9443221405 f333c0ce94 soros e1432419027452

Trouw publiceert onderzoek dat kiezers van FvD en PVV afschildert als complotdenkers betaald door George Soros