in , , , , ,

Het gaat beginnen in de EU: Franse regering zet in op gezichtsherkenning van burgers

recognition 1571681444
geralt / Pixabay

Gezichtsherkenningstechnologie wordt steeds meer gebruikt, vooral in China en Singapore. In de Verenigde Staten daarentegen wordt het nogal controversieel geacht. Frankrijk is klaar om het eerste Europese land te worden dat gezichtsherkenningstechnologie gebruikt om burgers een “veilige digitale identiteit” te geven – of ze het willen of niet.

Gezichtsherkenningstechnologie wordt door de Europese Unie zo ongeveer als een instrument van de toekomst gezien (om de burgers goed in de gaten te houden), maar in de Verenigde Staten wordt het op zijn minst mild controversieel geacht.

Bepaalde federale agentschappen (zoals de DHS) dringen aan op wijdverspreide inzet, zelfs terwijl congresleden vragen stellen over de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de technologie. Ondertussen worden verboden op gezichtsherkenning ingevoerd, op stads- en staatsniveau, waaruit blijkt dat er in de VS geen landelijke consensus bestaat dat de technologie betrouwbaar, nuttig of niet-indringend is.

Burgers en privacygroepen hebben vergelijkbare zorgen in Frankrijk, maar de Franse overheid maakt dat blijkbaar geen ene shit uit. In naam van “veiligheid” voegt de Macron-regering gezichtsherkenningstechnologie toe aan haar nationale ID-programma
Dat meldt Helene Fouquet op Bloomberg.

Frankrijk lijkt dus het eerste Europese land te worden dat gezichtsherkenningstechnologie gebruikt om burgers een “veilige digitale identiteit” te geven – of de bevolking het wil of niet.

De regering van president Jupiter Emmanuel Macron zegt dat het de Staat efficiënter wil maken en voert plannen door om in november, dus volgende maand al, een ID-programma uit te rollen, genaamd Alicem, en dat is eerder dan het eerder gestelde doel van invoering met de Kerst.

Deze stap van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt al voor de rechtbank aangevochten door privacygroep La Quadrature du Net. Helaas belet deze rechtsgang niet de uitrol van de Android-app van de Franse overheid, wat de enige manier is voor inwoners om een digitale ID aan te maken die kan worden gebruikt voor toegang tot overheidsdiensten.

Een ID wordt gemaakt via een eenmalige registratie die werkt door de foto van een gebruiker in zijn biometrische paspoort te vergelijken met een selfie-opname die met de app is gemaakt, en die uitdrukkingen, bewegingen en invalshoeken vastlegt. De telefoon en het paspoort communiceren via hun ingebouwde chips.

Omdat deze digitale ID vooralsnog niet verplicht bezit is (staat te lezen op de site security.nl), hebben tegenstanders erop gewezen dat deze praktijk in strijd is met de volgens de GDPR geldende bepalingen voor het verzamelen van consensuele gegevens. Maar dat is verre van het enige probleem. Gezichtsherkenningstechnologie werkt nog steeds niet zo goed als de voorstanders beweren, wat ertoe zal leiden dat bewoners ofwel niet in staat zijn om een ID te maken die de overheid accepteert ofwel mogelijk beschuldigd worden van ID-fraude als de overheidskant van de technologie denkt dat het iemand anders is.

En dan is er de beveiliging van het programma zelf. Het wordt verondersteld om Franse burgers “veiliger” te maken, maar de regering heeft tot op heden bij niemand de indruk kunnen wekken dat haar bewering van “hoogste, staatsniveau” veiligheid juist is. Het eigen gecodeerde berichtenplatform werd in minder dan twee uur ontmanteld door een beveiligingsonderzoeker, waardoor de onderzoeker naar believen accounts kon aanmaken en gevoelige gegevens van bestaande accounts kon verzamelen.

Kort daarna werd door de overheid een premieregeling voor het vinden van bugs in dat programma uitgerold, maar er is geen premie voor bugs uitgekeerd of een uitnodiging om de beveiliging op “staatsniveau” van de nieuwste app van de overheid te testen gedaan- een app die door ongeveer 100% van de inwoners van het land zal (moeten) worden gebruikt.

Volgens de Franse overheid …..

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
erdogan 4

Gebruikt Erdogan opnieuw chemicaliën in Syrië?

7213036268 13ed3635d7 Illuminati e14180727017271

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie