in ,

EU komt met een import-klimaatbelasting, concreet: veel dingen zullen duurder worden

Voor elke invoer van goederen moet nu worden geschat hoeveel CO2 tijdens de productie ervan is vrijgekomen. Er zou dan een overeenkomstige belasting moeten worden betaald op de invoer in de .

Volgens de voorzitter van de , is dit een manier is om “het en de bedrijven te beschermen tegen oneerlijke concurrentie”.

Concreet: veel dingen zullen duurder worden. Op deze manier zou de nieuwe belasting worden toegevoegd aan alles dat in het buitenland wordt geproduceerd.

Er zouden nieuwe autoriteiten en een ongekende hoeveelheid nodig zijn om de nieuwe belasting van het zogenaamde “grensaanpassingssysteem” te berekenen en te innen.

Als de productie klimaatvriendelijk was, is er weinig belasting verschuldigd; als er tijdens de productie veel CO2 vrijkomt, is er veel belasting verschuldigd.

Een einde aan goedkope producten uit het buitenland? Waarschijnlijk. En of dit het “klimaat” zal helpen is meer dan twijfelachtig.

Van de wordt echter twee keer geëist om te betalen: Hij betaalt stijgende prijzen voor importproducten die voorheen goedkoop waren en voor de nieuwe autoriteiten die geacht worden de belastingen te innen.

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Die miljarden van onze timmerfrens moet toch waar van Daan komen niet soms de armoedegrens wordt door die waanzinnigheid de klos met dank aan PvdA timmerfensje mijn dank is Groot

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

De xenobots zijn hier: zwermen bio-mini-robots in je aderen die zowel kunnen genezen als doden

blank

D66 komt met Eurofiel en GVB-graaier die gaan bazen over uw geld!