in , , , ,

EU-verkiezingsresultaten laten zien dat mensen de ‘nep-democratie’ zat zijn

no democratic choice

Anti-establishment partijen hadden grote winst bij de EU verkiezingen, omdat kiezers moe zijn van partijen die weigeren om Brussel aan te vallen en de resultaten laten ook zien dat migratie nog steeds een toppunt is.

Eurosceptische partijen hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, waardoor de gevestigde partijen in het blok ernstig gehavend zijn en op zoek zijn naar antwoorden.

“Deze keer was het anders,” vertelde Patzelt aan RT.

In het verleden, telkens wanneer de EU in de problemen zou komen, zou Brussel altijd de crisis oplossen door te pleiten voor meer Europese integratie, zei Dr. Werner Patzelt, een professor in politieke wetenschappen aan de Technische Universiteit van Dresden. En tot nu toe heeft Brussel altijd zijn zin gekregen.

Over de hele linie hebben veel mensen het gevoel dat er te veel integratie is in Europa, dat Brussel te veel regeert. “Dit is een anti-EU-gevoel” dat zo wijd verspreid is dat heeft geleid tot de verkiezing van rechtse partijen.

Migratiecrisis blijft de EU achtervolgen

Alvorens de verkiezingen in te gaan, voerden Brussel en zijn advocaten aan dat de migratiecrisis grotendeels was opgelost en dat immigratie niet langer een kernpunt was voor de Europese kiezers. Het verkiezingssucces van de conservatieve Volkspartij van Oostenrijk, onder leiding van de inmiddels afgezette kanselier Sebastian Kurz, geeft echter aan dat Europeanen massamigratie nog steeds als een dringend probleem zien.

Het feest genoot een overwinning die kan worden toegeschreven aan het “sterke” beleid van Kurz in immigratiekwesties, zei Patzelt.

John Laughland, een Brits conservatieve schrijver en historicus, was het ermee eens, en merkte op dat Kurz’s sterke electorale vertoning suggereert dat zijn partij in overeenstemming was met het heersende politieke klimaat in Oostenrijk.

“Kurz heeft aangetoond dat hij dichter bij de publieke opinie staat wat betreft kwesties als immigratie en nationale identiteit,” zei hij. Ondertussen waren zorgen over migratie ook achter de rechtse druk in Italië, Hongarije en Polen.

‘Vervuild met nepdemocratie’

De verkiezing heeft een ongemakkelijke waarheid onthuld voor de traditionele politieke partijen in Europa: kiezers zijn niet langer tevreden met de status-quo. Meer radicale, proactieve partijen stemmen over van het reguliere politieke establishment.

In Duitsland verloren “sociaal-democraten voor de [linkse] Groenen, en de christen-democraten verloren voor het [rechtse] alternatief voor Duitsland”, zei Patzelt. Kortom, de gevestigde partijen.

De sociaal-democraten en de christen-democraten verloren hun doeltreffendheid simpelweg voor een aanzienlijk deel van het electoraat.

Laughland voerde aan dat er een wijdverspreide ontgoocheling was met gevestigde partijen in Europa die “effectief identiek” zijn voor de meeste kwesties, waaronder de Europese integratie.

In de meeste Europese staten is er een de facto coalitie, of op zijn minst een sterk akkoordgebied, tussen de twee of drie belangrijke politieke partijen in elk land. Mensen hebben genoeg van deze coalitie van partijen die doen alsof ze tegengesteld zijn aan elkaar, maar in feite het over alles eens zijn.

Dit patroon bestaat overal in Europa, waar partijen die beweren tegengesteld te zijn aan elkaar in feite hetzelfde zijn.

Voor Laughland kon de boodschap aan Brussel niet duidelijker zijn: “Mensen hebben genoeg van deze nepdemocratie waar je een keuze lijkt te hebben, maar er is eigenlijk geen keuze.”

Journalist Luc Rivet herhaalde de verklaring: “De mensen geloven niet meer in het huidige Europa, ze willen de ‘Verenigde Staten van Europa’ niet, ze willen hun soevereine staten.”

Nu de pro-European Bloc Europese Volkspartij (EVP) en de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S & D) over de hele linie hits aannemen, zullen zij niet langer het aantal hebben om hun meerderheid in het parlement te behouden. Rivet suggereerde dat hun enige hoop nu is om een “alliantie van de verliezers” te vormen met de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE).

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sneeuw woestijn

Saudische prinses Basmah Bint Saud over geo-engineering, lucht en wolken verandering met als bonus sneeuw in woestijn

1 jaar later heeft Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) alleen privacyterreur opgeleverd