in , , , , ,

EU viert tienjarig bestaan van honderden miljoenen verslindende Oostelijk Partnerschap

De  en zes voormalige sovjetrepublieken vieren maandag in Brussel het tienjarig bestaan van hun speciale relatie. Het zogeheten Oostelijk Partnerschap werd in 2009 opgericht om nauwer samen te werken met Oekraïne, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Wit- en Moldavië op het vlak van , , klimaat, veiligheid en mobiliteit.

De EU heeft er de afgelopen jaren honderden miljoenen ’s ingestoken.

EU-buitenlandchef Federica Mogherini is maandag gastvrouw van het jaarlijkse overleg tussen ministers van Buitenlandse Zaken van de 28 EU-landen en de zes partners. Tijdens een diner vieren EU-president Tusk en Europees Commissievoorzitter Juncker het jubileum ’s avonds met staats- of regeringshoofden van de oostelijke landen.

De Wit-Russische ‘dictator’ Alexander Loekasjenko laat zich vervangen door zijn minister van Buitenlandse Zaken.

hecht veel waarde aan het partnerschap als middel om stabiliteit en welvaart langs de oostgrens te creëren, zal minister Stef Blok benadrukken. Hij wijst echter ook op de lange weg die de zes landen nog hebben te gaan op het gebied van corruptiebestrijding en .

Dinsdag volgt een grote conferentie waarop tal van deelnemers uit de 34 landen terugblikken en vooruitkijken. Het partnerschap heeft volgens de EU voordelen voor alle partijen opgeleverd.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
G.J.T.B. Hiltermans
2 jaren geleden

Klinkt allemaal erg leuk, maar waarom krijg ik hier een naar gevoel bij ? Ik krijg het gevoel dat de EU de Russen moet irriteren (in opdracht van de USA) en uitdagen tot oorlog. Reagan en Gorbatsev hadden een heel duidelijke afspraak en die was dat het westen niet verder naar het Oosten zou oprukken. En dat is precies wat de USA (want die zit achter deze plannen) via de EU toch doen. Zelfde als bij Oekraine. De USA wil gewoon oorlog (want ze zijn failliet) maar kan moeilijk Rusland de oorlog verklaren. Dus doen ze er alles aan om de andere partij uit te lokken.
Het is een verschrikkelijk dom spel want de gevolgen van een oorlog zullen verschrikkelijk zijn en honderden miljoenen slachtoffers vergen en het land zal voor zeer lange tijd onbewoonbaar zijn. De Russen zijn dit keer zeer goed voorbereid op wat gaande is in de USA omdat zij eerder sterk te leiden hebben gehad van de Khazarische maffia … Dezelfde maffia die nu de USA van binnen uit hebben gesloopt.
De hoop was gevestigd op Trump, maar die lijkt nu toch te veel te luisteren naar de “deep state” (satanisten). Als de gewone mensen in de USA door krijgen wat er werkelijk achter de schermen gebeurde toen ze voor de democraten stemden is het te laat. En dat zelfde geldt voor de oerstomme politici in Europa.

Ombudsman Pensioenen heeft veel meer klachten nodig

De Russen komen voor Europese verkiezingen! Vraag gewoon niet om bewijs