in , , , , ,

De Russen komen voor Europese verkiezingen! Vraag gewoon niet om bewijs

14006468971 10a677b144 russians

Die gemene Russische hackers zijn springlevend en bemoeien zich bij de komende voor het Europees Parlement, waarschuwde de New York Times. Verwacht gewoon geen bewijs, want het papier biedt geen bewijs.

De Russen doen schijnbaar alles verkeerd in Amerika en hebben ongeïdentificeerde Russische hackers hun aandacht verlegd naar Europa, door gebruik te maken van informatieoorlogstactieken om populistische en rechtse partijen een boost te geven in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement van volgende maand.

Althans volgens een artikel uit de New York Times , gezien de behandeling op de voorpagina op zondag.

Het verhaal is zwaar van beschuldiging. De Russen zijn druk bezig met het verspreiden van , het aanmoedigen van onenigheid en het versterken van het wantrouwen in de centristische partijen die al tientallen jaren geregeerd hebben. Onder hun hulpmiddelen bevinden zich nieuwswebsites die “dezelfde elektronische handtekeningen dragen als pro-Kremlin-websites”, Twitter-accounts , -profielen en WhatsApp-groepen.

Hoewel het Times-artikel beweerde dat ‘inlichtingenfunctionarissen' en ‘beveiligingsexperts' hun theorieën ondersteunen, citeert het slechts één: voormalig FBI-analist Daniel Jones, die nu een non-profitcoöperatie met de titel Advance Democracy heeft.

“Ze werken eraan om alles te vernietigen dat na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd”, zei Jones, een verklaring die tegen George W. Bush streed: “Ze haten onze vrijheid” vanwege haar onzinnige reductionisme.

Is het mogelijk dat Jones een agenda heeft? Zeer zeker. De voormalige intelligentieanalist leidt een tweede non-profitorganisatie, The Democracy Integrity Project, vanuit zijn huis in Virginia. TDIP bracht een groot deel van de afgelopen twee jaar door met het e-mailen van een dagelijkse ‘collusion'- nieuwsbrief aan journalisten, waaronder die van de New York Times.

Jones ‘banden met de Democratische partijmachine zijn ook uitgebreid. Oud-staflid voor Californië Senator Dianne Feinstein (D), Jones zou naar verluidt met oppositieonderzoeksbureau Fusion GPS hebben samengewerkt om te blijven zoeken naar bewijs van collusie tussen de Trump-campagne en Rusland, zelfs na de verkiezing van Trump. De niet-gecorrigeerde beweringen in het zogenaamde ‘Steele ' stonden vaak prominent vermeld in de dagelijkse memo's van TDIP aan verslaggevers en lekten sms- berichten naar Democraat Senaat Intelligence Committee-lid Mark Warner. Jones bleek een medewerker te zijn van Christopher Steele, de voormalige Britse spion die stelde het dossier samen.

Met het Steele Dossier ongeschikt geacht om door elke mainstream media-outlet (behalve natuurlijk Buzzfeed) te worden geprint en met het “collusion” -verhaal volledig ontmanteld door het laatste rapport van Special Counsel Robert Mueller, wie anders kan de New York Times inbrengen back-up van hun Russische bemoeizucht bloot?

Ga naar Ben Nimmo, die aan het einde van het artikel beweert dat Europa een ‘testbed' is voor Russische inmengingspogingen. Nogmaals, Nimmo biedt geen bewijs, maar een glimp van zijn CV geeft een idee van wat zijn motivaties zouden kunnen zijn. Als senior fellow bij de door de NAVO gesponsorde denktank the Atlantic Council is Nimmo de laatste jaren een betrouwbare Rusland-basher geworden, altijd klaar om een ​​sappige soundbite aan de media te geven. Hij heeft ook duizenden ‘Russisch-gelinkte' Twitter-accounts geïdentificeerd op basis van een door en door dodgy methodologie.

Met twee ‘experts' naar beneden, wat heeft de Times nog over? Weinig. Het artikel merkt op dat “een definitieve toewijzing het soort instrumenten zou vereisen dat de Amerikaanse regering gebruikt om de inmenging van 2016 te onthullen.” Natuurlijk is er geen voorzien.

Zelfs als de Russen er niet bij betrokken zijn, beweert het artikel dat populistische en rechtse groepen in Europa “veel van de tactieken van het Kremlin aannemen”. In de praktijk betekent dit dat de nasties aan de rechterkant van het politieke spectrum grappige memes maken en video's om hun kandidaten naar keuze te ondersteunen.

Nooit komt het echter de auteurs voor dat Europeanen simpelweg de consensus verspelen. Misschien zijn ze het niet eens met massale immigratie, vooral in een tijd van langzaam economisch herstel van de Grote Recessie. Misschien zijn ze het niet eens met de vaak onverklaarbare van Brussel en hun lidmaatschap van een militaire alliantie waarmee ze persoonlijk nooit contact hebben gehad. Populisme wordt immers populisme genoemd omdat de posities populair zijn.

Het artikel doorlopen is een voelbare angst dat het centrisme dat de Europese politiek al meer dan een halve eeuw domineert, nu wordt bedreigd. “Valse en verdraaibare verhalen over de Europese Unie, de NAVO, immigranten en meer”,versterken de dreiging en drijven kiezers in de omhelzing van populistische partijen, “velen van hen sympathiseren met Rusland.”

Maar nee, het is allemaal een sinister Russisch om de democratie te ondermijnen. Laten we met die gaan.

Lees verder bij de bron: RT World News

Photo by netselesoobrazno cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eu geeft toe ze zou verdwijnen w

EU viert tienjarig bestaan van honderden miljoenen verslindende Oostelijk Partnerschap

zorgverzekeraars doolhof 300x201

Zorgverzekering premiestijging 2019, aanwijzing 1: Kabinet waarschuwt voor zorguitgaven