in , , ,

EU werkt aan eigen ‘Europese’ opvolger van het beruchte pro-migratie Marrakeshpact

Ruim een jaar geleden sloten Europese en Afrikaanse landen samen het zogeheten Marrakeshpact: immigratie werd zo ongeveert tot mensenrecht gebombardeerd, en zei toe om te zullen helpen bij het faciliteren van Afrikaanse migratiestromen richting het noordelijke continent.

Amper een jaar later vindt de dat nog niet genoeg, en werkt nu aan een eigen, Europese, opvolger.

Jean-Claude is amper uitgezwaaid en zijn opvolgster Usrula on der Leyen onthaald, of de EU gaat alweer volle kracht vooruit richting een federale opengrenzenstaat.

Op de eerste werkdrag van de nieuwe maakt het personeel van bekend te werken aan het realiseren van een nieuwe ambitie: op de proppen komen met een Europese tegenhanger van het vorig jaar gesloten beruchte Marrakeshverdrag, waarin Europese landen beloofden om Afrika te helpen met het opvangen van zoveel mogelijk en hen zoveel mogelijk steun te bieden.

Enkele lidstaten, zoals Oostenrijk, tekenden niet.

Maar of zij nu opnieuw die kans krijgen, is ongewis. Want de kersverse Europese Commissie is er op gebrand om de wetgeving zo diep mogelijk het Europese nest van regels in te trekken, en komt nu zelfs met een eigen pact. Natasha Bertaud, één van de hoogste hulpjes van de nieuwe EU-cheffin Von der Leyen, kondigde gisteren grootse plannen aan:

nieuw marrakesh

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bank UniCredit ontslaat 8.000 mensen en geeft aandeelhouders 2 miljard euro cadeau

De Hoge Raad: veroordeling voor groepsbelediging moslims is terecht