in , , ,

EU-commissie roept op tot sterkere legale migratie: “harten en thuis openen”

refugees 1569742196
kalhh / Pixabay

De aangewezen functionaris van de afdeling migratie in de nieuwe EU-commissie heeft de noodzaak van legale immigratie naar Europa benadrukt.

In de controverse rond de aanwijzing van de migratieafdeling in de nieuwe EU-commissie, heeft de aangewezen gevestigde exploitant de noodzaak van legale immigratie naar Europa benadrukt.

“Europeaan zijn betekent openstaan ​​voor de wereld” en “harten en huizen openen voor de minder bedeelden”, zei de Griekse Margaritis Schinas in antwoord op het Europees Parlement van vrijdag. “Demografische en arbeidsmarktbehoeften pleiten ook voor meer legale migratie”.

In het Europees Parlement heeft het besluit van de toekomstige Commissievoorzitter Ursula von der Leyen om de uitdaging aan te gaan om het migratiegebied, dat door Schinas als vice-president werd geleid, onder de titel “Bescherming van onze Europese levensstijl” te plaatsen. De naam bracht de CDU-politicus de aanklacht dat zij extreem-rechts is. Sociaal-democraten, liberalen, groenen en linksen in het Europees Parlement roepen op tot naamsverandering.

Schinas weerlegde dat de EU “gegrondvest was op het respect voor de menselijke waardigheid”. De cultuur en diversiteit van Europa worden ‘bewonderd in de wereld’, schreef de aangewezen vice-Commissie. “We moeten dit vieren, maar we moeten het ook beschermen.”

De voormalige woordvoerder van de vertrekkende EU-voorzitter Jean-Claude Juncker wees er ook op dat zijn portefeuille niet alleen betrekking heeft op veiligheid en migratie. Hij is ook verantwoordelijk voor onderwijs, cultuur, gezondheid en gendergelijkheid.

De ontwikkeling van legale immigratieroutes naar Europa is “een hoofdprioriteit” van de Leyens-commissie, ging Schinas verder. Hiervoor moet echter “de aarzeling in sommige lidstaten worden overwonnen”.

Bovendien moet dit beleid gepaard gaan met een nieuwe start in de integratie van migranten en vluchtelingen. “Onderwijs en opleiding, kwalificatie en competentieontwikkeling” moeten centraal staan.

Zoals alle leden van de nieuwe Leyens-commissie zal volgende week Schina onderwerp van een hoorzitting in het Europees Parlement moeten zijn. Het staat gepland voor donderdag. Voordat de Commissie haar werkzaamheden zoals gepland op 1 november kan beginnen, moet het Europees Parlement het nog als geheel goedkeuren.

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5G 1563343065

5G dekking in 54 steden in Zwitserland: bewoners zijn alleen massaal ziek

handboeien en vaccinspuit en geld 300x225

Jongens hebben geen baarmoeder, krijgen toch HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker?!