in , , , ,

De EU stemt vandaag over strenge online copyright wetgeving

38179823156 fef1920158 uploadfilter

De is er niet voor u, maar voor het grootbedrijf. Vanmiddag wordt door Brussel gestemd over een door het groot mediabedrijf geschreven strenge copyrightwetgeving die ook gaat gelden in Nederland.

De copyright wetgeving bevat extreme vormen van online copyright handhaving, zoals de Link Tax en de Upload Filter. De Link Tax (Artikel 11) voorkomt dat je mag linken (verwijzen) naar nieuwsberichten tenzij je vooraf een betaalde link- hebt afgenomen. Het maakt het onmogelijk naar bijvoorbeeld een nieuwsbericht op de AD-website te linken en meer dan twee (!) opeenvolgende woorden uit de titel van het AD-stuk te gebruiken in een link. Kritiek op de berichtgeving in de reguliere media wordt hiermee uiteraard onmogelijk gemaakt.

EU and copyrightsHet Upload Filter (Artikel 13) verplicht alle websites om alle invoer van alle gebruikers automatisch te filteren op materiaal dat een mogelijk copyright schendt. En dat is uiteraard onmogelijk voor iedereen behalve het grootbedrijf zelf. Die verplicht gestelde geautomatiseerde copyright filters worden in de wandelgangen ook wel ‘Censorship Machines' genoemd, want dat is precies wat hier wordt nagestreefd: grootschalige online censuur. Meer online macht voor het grootbedrijf!

julia reda over de link tax

Bekijk eventueel de youtube-video's van Computing Forever voor meer informatie. En uiteraard de geweldige presentatie en het werk van Julia Reda.

Het alleenrecht voor het vormen van de publieke opinie beschermen

Het zal je niet verbazen dat het grootbedrijf (en overheden!) hard lobbyen vóór deze wetgeving. Het sloopt namelijk mooi alle vormen van online kritiek-uiting en deling van “afwijkende” visies. Deze wetgeving zet het hele alternatieve berichtgevingsnetwerk buitenspel. Het draait de online vrijheid terug. Het maakt van internet feitelijk een streng gereguleerd netwerk van grootbedrijf-media die je hersenen spoelen zoals je dat gewend bent van TVkrant en nieuws.

De EU Grootbedrijflobby, de NL en het Grootbedrijf zijn hier gezamenlijk hun macht aan het beschermen op het vormgeven van de publieke opinie. Dat is een belangrijk verkregen ‘recht' dat de overheid en het grootbedrijf samen hebben en nu dreigen kwijt te raken met internet. Dus zie je beperkende wetgevingen neerdalen om meer macht te krijgen over het vormgeven van die publieke opinie. Dat is: het vollediger uitsluiten van “afwijkende” geluiden als kritiek en tegenspraak. En vergis je hierin nietde EU en de NL overheid hebbenheel vreemde plannen voor je in petto. Totale controle over de publieke opinie is voor het realiseren hiervan van cruciaal belang!

En de EU stemt vandaag. Omdat het slopen van je vrijheid op internet werkelijk uitstekend past in het straatje van de EU en de NL Overheid, zal deze sloop-wetgeving vroeg of laat worden aangenomen. Regering Rutte heeft zich in ieder geval alvast positief uitgesproken (reeds in september 2017, via Minister Stef Blok van Veiligheid en ) over deze strenge regulering van Internet.

Lobbyen om de samenleving te slopen

Het slopen van internet wordt uiteraard mede mogelijk gemaakt met omkoping/pay-for-play door de lobbyisten van het grootbedrijf. Zoals in dit geval voornamelijk (maar niet beperkt tot) het Duitse Springer. De bekende machine draait hier weer: gratis miljoenen voor iedereen die de samenleving en internet wil helpen slopen in het voordeel van het grootbedrijf! En de bekende partijen staan vervolgens uiteraard weer voorop om je vrijheden te helpen opdoeken. Dat is immers zo lekker winstgevend!

De EU is er niet voor u. De EU is er voor het grootbedrijf. En het grootbedrijf wil nu de vrijheid op internet beperken. De EU en NL overheid helpen omdat ze op die manier ook mooi alle vormen van kritiek en tegenspraak kunnen stoppen. De EU stemt vandaag. Ik denk dat we weten waar dit naartoe gaat. Internet moet kapot.

Meer informatie:

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
41848091741 533cd41927 EU tax

Introductie naar EU-belasting: Europese digitax wordt mogelijk sneller ingevoerd

censuur5

Het Europees Parlement stemde vandaag VOOR linkbelasting en online censuur aka uploadfilters