in , ,

Europese Commissie: Aankoop defensiematerieel Nederland in strijd met EU-regels

10570844715 02f18d0410 European Defence Agency

De tegenprestatie die eist van niet-Nederlandse bedrijven bij opdrachten voor de aankoop van defensiematerieel is in strijd met -wetgeving, vindt de .

Die stuurt daarom een aanmaningsbrief naar . Het ministerie heeft twee maanden om te reageren.

Defensie legt leveranciers bij het gunnen van een opdracht een zogenoemde compensatieverplichting op. Die ,,ongerechtvaardigde” eis beperkt het vrije verkeer van goederen en diensten en is in strijd met Europese richtlijnen, aldus Brussel.

De Europese Commissie wil een open en concurrerende Europese defensiemarkt en treedt daarom om tegen overheidsopdrachten die niet aan de regels voldoen. Brussel zegt lidstaten te willen helpen de beste prijs-kwaliteitsverhouding te krijgen.

,,Een efficiënte besteding van de defensiemiddelen is in het belang van iedereen: overheidsinstanties, de industrie en bovenal onze burgers'', zegt EU-commissaris Elzbieta Bienkowska, (Interne Markt en Industrie)

krijgt een soortgelijke aanmaning als Nederland. Italië, Polen en Portugal worden ervan beticht dat ze in strijd met de regels defensiecontracten hebben gegund aan nationale leveranciers.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Photo by USACE Europe District cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ac 2018 01 20memofront

De FISA-memo: erger dan Watergate?

NOS

NOS schrapt woord ‘blank’ wegens “associatie met reinheid”