in , ,

Europese databanken worden verbonden voor de veiligheid

Doordat Europese databanken niet aan elkaar zijn gekoppeld, kunnen terroristen en zware criminelen ongezien de EU inglippen of onder de radar blijven. De Europese Commissie stelt daarom voor de computersystemen zo te verbinden dat politie- en grensdiensten met één blik op het scherm alle beschikbare informatie krijgen.

In zo’n Europees zoekportaal moeten bijvoorbeeld iemands strafblad, visa, gezichtsscan of vingerafdrukken met een klik opduiken, zodat mensen die een dreiging vormen sneller worden opgemerkt. Dat moet ook een einde maken aan identiteitsfraude door niet-EU-burgers.

Het voorstel leidt niet tot meer datavergaring en de strengste privacyregels zijn van toepassing, verzekert het dagelijks EU-bestuur. ,,Snelheid telt als het gaat om het beschermen van onze burgers tegen terrorisme en het redden van levens’’, zegt vicevoorzitter Frans Timmermans.

Het technische werk is in handen van het IT-agentschap EU-lisa in Estland. De commissie maant de lidstaten en het Europees Parlement de benodigde wetgeving voor eind 2018 af te ronden.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
screenshot 181

Het einde van “Bob de Bouwer”- hij is te “mannelijk”

george soros

Hongaren stemmen massaal tegen (Soros plan) migratie en voor grensbewaking