in ,

Europese schuldenunie: De eurozone heeft zich voor € 9,8 biljoen in de schulden gestoken

Geld speelt in coronatijden geen rol meer en het rekening houden met de veel bezworen euro-stabiliteitscriteria ook niet.

Het gevolg is dat overal de staatsschulden exploderen – maar het lijkt niemand te interesseren.

Op vragen van de FDP-fractie in de Duitse Bondsdag deelde d eDuitse regering nu mee dat de schuld van de tot de Europese muntunie behorende landen op dit moment ongeveer € 9,8 biljoen bedraagt.

Frankrijk voert de lijst van de landen met de meeste schulden in de muntunie aan met een staatsschuld van ongeveer € 2,4 biljoen, gevolgd door Duitsland met ongeveer € 2,3 biljoen.

Zodoende heeft Duitsland inmiddels Italië duidelijk achter zich gelaten – Italië heeft een schuld van ongeveer € 2,1 biljoen. Spanje ongeveer € 1,2 biljoen.

Van de ter financiering van hun uitgaven door d elanden uitgegeven staatsleningen werden door de Europese Centrale Bank (ECB) in het kader van diens verschillende opkoopprogramma´s van leningen ondertussen staatsleningen met een boekwaarde van ongeveer € 2,7 biljoen gekocht.

De meeste leningen …

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Groep artsen gruwelt van ‘angst zaaien’ over corona: ‘98 procent van de mensen wordt niet ziek’

Wat een bende! Medicijnwaakhond VS: Sommige flesjes coronavaccin Pfizer bevatten extra doses