in ,

FAAL! ECB-wapen blijkt eerder erwtenschieter dan bazooka

Wat een wondermiddeltje had moeten zijn voor de Europese valt in realiteit helaas vies tegen. Voor de bijzondere -kredietfaciliteit was zelfs €400 miljard gereserveerd. konden voor een periode van vier jaar extra goedkoop lenen, onder bepaalde voorwaarden, tegen een ultralage rente van 0,15%.

Het van de ‘Targeted Longer-Term Refinancing Operations' (beter bekend als TLTRO's) moest wél terechtkomen bij het mkb en/of huishoudens. Na twee van de in totaal zes rondes valt de vraag echter nogal tegen. In september bij de eerste ‘allotment' namen Europese banken €82,6 miljard af bij het geldloket in Frankfurt en vandaag was dat slechts €129,8 miljard.

En dus bedraagt de voorlopige kredietinjectie slechts iets meer dan de helft van het beschikbare geld (€212,4 mrd). Wellicht geen heel beroerde score op het eerste gezicht, maar nog altijd onder de verwachting van economen.

Lees verder via Das Kapital

 

Foto via hans.gerwitz


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zit er opnieuw een Black Swan in de economie verborgen?

Gepensioneerde kolonel George Nelson: “Pentagon niet geraakt door Boeing 757”