in , ,

Feiten doen er minder toe voor het publiek, meent 2/3 van de Nederlandse voorlichters en journalisten

e834b90f2dfc093ecd0b470de7444e90fe76e7d610b2154194f2c4 640 journalist

Dit blijkt uit een enquête van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en p.r. bureau Corner-Stone onder bijna 600 journalisten (pdf) en een kleine 500 persvoorlichters (aparte pdf).

Gelezen: Villamedia en Volkskrant

Journalisten en voorlichters zijn, zoals altijd, over de verhouding tot de waarheid van elkaar slecht te spreken, en vinden zichzelf waarheidsgetrouw.

De helft van de redacteuren en verslaggevers vindt dat feiten er steeds minder toe doen voor woordvoerders van bedrijven en instellingen, maar die zijn het daar zelf in het geheel niet mee eens. Journalisten ergeren zich vooral aan voorlichters die traag of niet reageren, maar wat kletsen en zeuren over publicaties.

De stelling dat feiten er steeds minder toe doen voor journalisten, valt goed bij 45 procent van de woordvoerders. Minder dan 20 procent van de journalisten zelf is het er mee eens, overigens ook nog een behoorlijk deel.

Woordvoerders ergeren zich het meest aan journalisten die vooringenomen en slordig werken en zich om wederhoor niet bekommeren.

Nu.nl, Algemeen Dagblad en De Telegraaf zijn volgens de bevraagden het minst betrouwbaar in verslaggeving.

Lees ook eens verder bij de bron: Leugens.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nieuwe griepprik beschermt teg

Bijsluiter griepprik vermeldt wel degelijk niet alle (gevaarlijke) stoffen

8763284922 fcb79f59c8 huh

Geweldig toch: Dieselaggregaat opent klimaatproject Climate Planet op het Jaarbeursplein