in ,

Financiële crises, Migratiecrises, Coronacrises, … Allescrisis? Zal de EU het overleven?

Ten eerste: zal overleven. Maar of de EU zal overleven lijkt helemaal niet zeker. Want op dit moment zien we dat, als het erop aankomt, elk land zichzelf afzondert en ervoor zorgt dat het zichzelf redt.

Dit is niet nieuw, maar het is nog nooit zo duidelijk geweest. En na Corona is de economische en financiële crisis nog maar net begonnen.

Tot nu toe is het hobbelig geweest, het is veel te hobbelig geweest, maar de mensen in Europa hebben er – afhankelijk van de regio – niet al te veel van gemerkt. De financiële crisis van 2008 werd met een waterval van gedempt.

Als gevolg daarvan moesten de noodlijdende , bedrijven en landen met fiatgeld met steeds lagere rentetarieven op de been worden gehouden. Maar het ging nog steeds door.

Zolang de mensen alles kregen wat ze nodig hadden, zolang het zorgeloze-gevoel-ingrediënt op de een of andere manier min of meer voor iedereen werkte, was de EU als bouwwerk niet in gevaar.

De machtige heeft de gevolgen van de financiële crisis opgevangen met dikke lagen geld en .

En toch is er een kloof ontstaan in heel Europa: De armere zuidelijke staten zijn niet op hun pootjes terechtgekomen. De was te sterk voor hen, ze hadden steeds meer geld nodig en eisten zelfs een EU-schuldenunie.

De rijkere en economisch efficiëntere noordelijke staten betaalden, maar steeds meer met tegenzin. Het vervelende woord “doorvoeren” dook op. Deze kloof is niet kleiner geworden, schrijft Niki Vogt op de Unbestechlichen.

Het begon nog meer te kraken toen in 2015 de migratiecrisis de EU in twee verschillende kampen verdeelde. Zowel binnen als tussen de landen. De Visegrad-landen stelden zich fel tegen de en het EU-establishment op.

Sindsdien heeft te lijden onder de grenstoestand aan de zuidoostelijke kant van de grens en ligt het nu ook weer onder spervuur van migrantendruk. De rijkere noordelijke staten van de EU zitten vol met ……

Lees verder bij de bron: Fenixx


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
11 maanden geleden

Dat die hele criminele bende maar opdoekt, want tot nu toe is er nog niets goeds uitgekomen.

A.S
Antwoord aan  Wilma
11 maanden geleden

Precies, laat het maar lekker tot een EUxit komen. Handel blijft toch wel bestaan, gewoon weer zoals vroeger met alleen de Benelux het ging, dat ging goed, de gulden stond sterk en we konden normaal leven.

Cabal
11 maanden geleden

Pas op voor alcomobilisten komende tijd! Politie controleert minder op de weg, alcoholcontroles opgeschort

Coronacrisis is geen excuus voor big brother-maatschappij