in

Coronacrisis is geen excuus voor big brother-maatschappij

4967176153 ebe7d00618 big brother

De coronacrisis mag geen excuus worden voor het invoeren van een big brother-maatschappij, zo waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

De afgelopen dagen kwamen verschillende landen met initiatieven om de uitbraak van het virus tegen te gaan, zoals het verplicht dragen van tracking-armbanden, het uitrollen van traceer-apps en de inzet van locatiegegevens om besmette personen te vinden.

Volgens AP-voorzitter Aleid Wolfsen is privacy heel belangrijk.

“Maar in deze crisis is de bestrijding van het virus en het redden van levens de topprioriteit.”

Dat neemt niet weg dat de privacywetgeving van kracht blijft en de toezichthouder zal ingrijpen waar privacy echt in gevaar is. Volgens Wolfsen is het belangrijk om met alle initiatieven en maatregelen die worden doorgevoerd te waken voor een big brother-maatschappij.

“We moeten blijven opletten. De coronacrisis mag geen excuus worden om de privacy helemaal overboord te gooien. De crisis mag geen opmaat worden naar een big brother-maatschappij.

Het zou doodzonde zijn als we over een jaar terugkijken en zien dat we alles ongedaan hebben gemaakt wat wij op het gebied van privacy in tientallen jaren hebben opgebouwd.”

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

Photo by abracapocus_pocuscadabra cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU Coronavirus Niki

Financiële crises, Migratiecrises, Coronacrises, … Allescrisis? Zal de EU het overleven?

geld 1559928254

Tot nu toe zal Nederland €65 miljard moeten lenen voor Coronacrisis: ‘Het is een unieke situatie’