in , , ,

Frauderende deurwaarders hebben vrijspel en kost de Staat bakken met belastinggeld

Alexas_Fotos / Pixabay

De afgelopen jaren hebben kwaadwillende gerechtsdeurwaarders voor miljoenen euro’s weggesluisd van rekeningen waarop geld stond dat namens anderen was gevorderd, meldt het radioprogramma van KRO-NCRV.

Als er niet meer genoeg geld op zo’n rekening staat, kloppen schuldeisers aan bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat is volgens het programma hoofdelijk verantwoordelijk voor ontstane tekorten.

In totaal zou het tekort bij vier deurwaarderskantoren opgelopen zijn tot meer dan 4,7 miljoen euro.

Voorzitter van de beroepsorganisatie zegt dat het te lang duurt voordat frauderende deurwaarders voor de rechter komen.

Het programma haalt een zaak van vorig jaar aan, waarbij een deurwaarder in Assen ruim 300.000 euro had weggesluisd dat geparkeerd stond voor schuldeisers. Hij kreeg in november een taakstraf van 120 uur opgelegd. De rechter nam in overweging dat het om “tamelijk oude feiten” ging.

Het programma spreekt met een waarnemend gerechtsdeurwaarder die lopende zaken bij frauderende deurwaarders moet afhandelen, waaronder het bureau BSR, waarbij de Staat volgens hem voor miljoenen het schip in gaat.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kraken verboden? We Are Here uit kraakpand gezet, kraakt meteen nieuw pand

Amsterdamse illegalen protesteren in de Stopera en eisen slaapplek