in , , ,

Ga zo door Rutte: Bezuinigingen veiligheidsregio eist leven

Iets waar wij al maanden voor waarschuwen is gisteravond bij Anna Paulowna helaas geworden.. Een automobilist krijgt een auto-ongeluk en beland in het . Pas na ruim een half uur zijn er 2 duikersploegen ter plaatse om de toen al overleden persoon uit het water te halen.

De ploegen moesten uit Purmerend en Velzen komen omdat de duikteams van Hoorn en Heerhugowaard op non actief staan en mogelijk pas weer per juli weer actief zijn.

Wettelijk doen ze niets verkeerd, er zijn namelijk geen regels voor de aanrijdtijden van de brandweer maar wel kost deze beslissingen nu het leven van een persoon en lijkt het er dus heel sterk op dat geld boven een mensenleven wordt gezet.

Bron: Medemblik Actueel

Photo by SP Foto’s


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erwin
4 jaren geleden

Een mensenleven ís ook in geld uit te drukken. Als je weet dat een bezuiniging op iets (of omgekeerd het vergroten van een budget) statistisch een aantal mensenlevens gaat schelen, dan hoef je dat bedrag en aantal levens alleen maar op elkaar te delen en je hebt de waarde per persoon. Vaak wordt daar, bv door verzekeringen, ook nog je leeftijd (restwaarde…) in meegenomen. Waardoor het niet “de moeite waard” is om nog tig euro in iemand te steken, gezien de levensverwachting. Dus niet 100.000 euro aan operatie als je al 95 bent.
En dat doen we met van alles: gezondheidszorg, brandweer, politie, defensie. En dat klinkt heel hard en cynisch, maar zo gaat het wel.

Gerechtigheid: Bank betaalt bijna je hypotheekrente bij variabele hypotheek

Leuk dat participeren: Mantelzorgers nog steeds van kastje naar de muur