in , , ,

Een schijnkabinetscrisis vanwege klimaatakkoord om ruimte te maken voor EU-Rutte?

stevepb / Pixabay

D66-voorman Rob Jetten en ChristenUnie-collega Gert-Jan Segers verwachten een “stevig gesprek” bij het overleg met hun coalitiepartners van VVD en CDA. De verhoudingen in de broze coalitie staan onder druk na uitlatingen van VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff die weigert het klimaatakkoord uit te voeren.

Dijkhoff zei in De Telegraaf het concept-klimaatakkoord dat vorige maand werd gepresenteerd niet zomaar over te willen nemen. Hij verbond aan de kwestie het lot van de coalitie, waarop D66 en CU prompt hetzelfde deden.

(nu.nl)

De buigingen van Dijkhoff en Van Haersma Buma voor de door dezelfde Telegraaf opgestookte “klimaatsceptici” die tot nu toe politiek tehuis vinden bij Wilders en Baudet, tegen een akkoord dat zij zelf ondertekend hebben, zetten de coalitie onder druk.

De ChristenUnie als feitelijk tribale partij heeft het minst te verliezen bij een breuk – behalve dan haar kabinetsposten…

Segers benadrukte vanmorgen bij aanvang van het coalitieoverleg dat het klimaatakkoord deel uitmaakt van het regeerakkoord. ,,Het is een heel nuchtere constatering. Als we geen klimaatakkoord hebben, hebben we geen kabinet.’’

(AD)

Maar ook een zwaar ondermaats “klimaatakkoord” gaat meer ergens over dan andere schijngevechten.

Lees verder bij de bron: Krapuul

Om ruimte te creëren zodat Rutte naar de EU kan?

Geef een antwoord

Gerrit Hiemstra, klimaatboer van de NOS goochelt en overdrijft graag met cijfers: ‘0 graden maak ik -1 van’

Nederlandse logica gaat weer alle petten te boven: Syriëgangster Melis A. alweer op vrije voeten