in

Gezichtsherkenning ook al racistisch, herkent donkere huidskleur minder goed

Een onderzoek van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) wijst uit dat witte mensen vaak beter door gezichtsherkenningssoftware worden herkend dan mensen met een donkere huidskleur.

NIST onderzocht 189 softwarealgoritmes van 99 ontwikkelaars. Het ging onder meer om software van Microsoft, Intel en Panasonic.

Ruim achttien miljoen foto’s van 8,5 miljoen mensen werden door de verschillende algoritmes gehaald, om ze op accuraatheid te testen.

Bij het onderzoeken van deze software keek NIST vooral naar een-op-eenzoekopdrachten, die doorgaans gebruikt worden voor verificatie. NIST vond dat mensen met een Aziatisch of Afro-Amerikaans uiterlijk tot honderd keer vaker niet worden herkend dan witte mensen.

“Zo’n zoekopdracht is misschien niet erg als je een telefoon ontgrendelt”, zegt NIST-onderzoeker Patrick Grother. “Maar als gezichtsherkenning wordt gebruikt om mensen op te sporen, kan een foutieve match ervoor zorgen dat een onschuldig persoon op een opsporingslijst belandt.”

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter

    Iedereen vindt er iets van, jij ook?

    Staat verliest Urgenda-zaak bij Hoge Raad en moet extra CO2-maatregelen nemen

    Dalende criminaliteit in de praktijk: 50% méér schietincidenten in Rotterdam