in , ,

Gierende werkloosheid NL verwacht: Paniek compleet, UWV houdt adem in

3681785819 0be8e0672b ontslag e1435320564263

Werknemers moeten vanaf volgende week rekening houden met een ontslaggolf. Vooral grotere werkgevers halen hun reorganisatieplannen na 1 juli uit de kast, omdat ontslagvergoedingen door nieuwe regels circa 30 tot 40 procent lager worden. Volgens arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen kunnen het en de kantonrechter zich opmaken voor een golf aan ontslagaanvragen. „Ik denk dat het UWV en de even de adem inhouden.” (Bron: Telegraaf)

Nu hebben wij op deze site al eerder gesproken over ‘grote werkgevers' in relatie tot  ‘onze' democratisch gekozen regering. Dat deze aangekondigde nieuwe ontslaggolf bij ons als een complete verrassing binnenkomt kunnen wij dan ook bepaald niet bevestigen. Ze ligt eerder volkomen in lijn der verwachting: de lijn naar het failliet van Nederland, zoals wij en vele anderen het compleet faillissement van ons land al jarenlang hebben aangekondigd. Een financieel economisch failliet, een (multi)cultureel failliet, een moreel failliet: het failliet van de democratie.

Maar weest allen gerust. Zoals in elke gebruikelijk zullen ook in ons land de zalvende woorden van de Grote Leider(s) uit de luidsprekers blijven galmen. Via de , de MSM media, het internet: ‘De economie trekt aan, steeds meer redenen voor herstel, beurskoersen stijgen opnieuw,  ongelimiteerde instroom van gelukszoekers betreft een verrijking voor Nederland, open binnengrenzen geven vrijheid, het is o zo gemakkelijk om in het buitenland te kunnen betalen op vakantie als we allemaal dezelfde munt, de hebben'. (Zolang je overigens nog op vakantie naar dat buitenland kunt)

Onderwijl de teller die de échte Nederlandse werkeloosheidscijfers reflecteert al bijna op 1,2 miljoen werklozen staat, wentelen de steeds vaker ongekozen(!) opperhoofden aan het Hof van Europa te Brussel zich als Zonnekoningen in warme, zacht koesterende baden van luxe en overdadige weldaad. Daar waar men elkaar steeds maar weer in nieuwe bewoordingen weet te complimenteren met het fluweelzachte perzikenhuidje. Het bastillion, opgetrokken uit bouwblokken van zelfgenoegzaamheid en decadentie.

Maar als er door vriend en vijand wordt gerept over een nieuwe ontslaggolf in Nederland, dat het UWV samen met de rechters de adem inhouden, om hoeveel nieuwe werklozen zal dat dan moeten gaan? 50.000, 100.000, 250.000? Vooralsnog niemand die het weet uit te rekenen en ons kan vertellen. Buitengewoon opmerkelijk, omdat de dames en heren bankiers en topeconomen in het verleden steeds weer wél in staat bleken om uit te rekenen hoeveel de werkloosheid in komende perioden af gaat nemen door kabinetsbeleid. Tot tienden van procenten achter de komma. Maar nu is dan iedere economische hotemetoot plotseling een beetje stil en houdt de adem in.

Feit dat overeind blijft is dat elke nieuwe werkloze in het warme collectieve bad der arbeidsparticipatie zal worden geworpen: Straten vegen die een uur eerder al geveegd zijn om niet van de honger om te komen. De USSR is terug van weggeweest, alleen noemen we die vandaag de EUSSR. We spreken dan ook de verwachting uit dat de MSM niet langer zal kunnen volstaan met de mededeling dat de Nederlanders het gelukkigste volk van de wereld zijn, maar bovendien dat zij ook nog eens de schoonste straten van het universum hebben. MSM berichtgeving dat zelfs om de aarde rondcirkelende satellieten de schittering van die aller schoonste straten ter wereld in het weerkaatsende zonlicht kunnen waarnemen, en zien dat een lichtende gloed van ‘schone schijn' door de ruimte waart, ligt in lijn der verwachting.

Lees verder via: Nachthemel

 

Via de samenwerking met Nachthemel: Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW, bestond het om afgelopen woensdag de MSM media te bevlekken met de opmerking dat honderdduizenden Nederlanders met een uitkering ‘labbekakken' zijn, die per direct aan het werk kunnen en moeten. En om ze aan het werk te krijgen wil De Boer dat de bijstandsuitkering daarom omlaag gaat. “Handen uit de mouwen'', zegt hij tegen het grootste deel van de half miljoen ‘bijstanders', onder wie vele hoogopgeleiden. “Die kunnen ook gewoon asperges steken, in het zonnetje, met de radio aan. Wat is daar fout aan?”
Niet zo heel erg veel, zou je dan zomaar kunnen denken. Prima zaak om te werken voor je . Niet dan? Je gaat toch niet parasiteren op het geld van de ander? Nee, niet in normale tijden, zeker niet! Maar wat te doen in oorlogstijd? Wordt het dan niet eens tijd de grammofoonplaat toch ook eens om te draaien? Want wat te doen onder feitelijke oorlogsomstandigheden? Nederland ressorteert immers onder het gezag van de Europese Unie en is gehouden aan EU- wetgeving, in de dat de Nederlandse kiezer zich juist in keihard met een NEE heeft uitgesproken tegen die (grond)wetgeving, maar die er in een anderen kaft gestoken toch ‘gewoon' kwam. Dus daarom dan maar grijpen naar het middel van dwangarbeid middels dwingende arbeidparticipatie- wetgeving?
Want de melding van de Boer komt alweer in een iets ander daglicht te liggen indien we weer een ander MSM bericht van dezelfde dag erbij betrekken. Namelijk het bericht dat ontslagadvocaten momenteel juist overuren draaien door nieuwe ontslagregels die per 1 juli ingaan. Veel werkgevers proberen nog snel het overtollig of niet-functionerend personeel te lozen. Bij arbeidsadvocaten en rechtsbijstandsverzekeraars heerst dan ook grote drukte. En laat nu precies ‘de club van werkgevers' ook weer de club van Hans de Boer zijn.

Lees verder via: Vrijspreker.nl

Photo by Jaap Stronks cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
326086995 bd2c1abf3d volcano e1435320110778

Klimaatopwarming, historische miskleun woekert voort

wiebes

De laatste stuiptrekkingen van een zieke maatschappij