in

Goed nieuws! De Russische Nord Stream 2-pijpleiding zal de gasprijzen in Europa aanzienlijk verlagen

Dit was in 2014 ...

Europese consumenten zullen profiteren van lagere gasprijzen als de onderwaterpijpleiding van naar Duitsland, de Nord Stream 2, wordt voltooid, zei energieadviesbureau Wood Mackenzie terwijl de VS in de strijd zitten om het project te stoppen.

Analisten verwachten dat de prijs voor de blauwe brandstof in Europa met wel 25 procent zal dalen nadat Rusland is begonnen met het verpompen van via de 1.200 km lange route over de Oostzee naar Duitsland.

“Als Nord Stream 2 onvoltooid blijft, wordt verwacht dat het Europese benchmark-TTF-gas volgend jaar gemiddeld ongeveer $ 4 per miljoen Britse thermische eenheden zal bedragen. Maar als het project kan worden voltooid zoals de investeerders ervan hopen begin 2021, dan zou de gemiddelde TTF-prijs dat jaar kunnen dalen tot ongeveer $ 3, schatten we, ” schreven analisten van Wood Mackenzie.

Lagere gasprijzen zijn uiteraard “goed nieuws” voor Europese consumenten en kunnen het totale gasverbruik verhogen. De regio heeft meer gasvoorraden nodig omdat het geleidelijk vervangt om over te schakelen op meer groene energiebronnen.  De Title Transfer Facility, beter bekend als TTF, is een virtueel handelspunt voor aardgas in Nederland. Het Nederlandse platform wordt beschouwd als Europa's benchmark gasmarkt.

De voltooiing van de door Rusland ontwikkelde pijpleiding zou echter de plannen van de VS om de eigen verschepingen van vloeibaar aardgas (LNG) naar de regio te stimuleren, op de proef stellen. Een stijging van de invoer uit Rusland zou ten koste gaan van de Amerikaanse LNG-exporteurs, volgens de prognose van Wood Mackenzie.

“Als de verkoop aan Europa opnieuw wordt beperkt, zoals ze dit jaar zijn geweest, zal dat de Henry Hub-prijzen onder druk zetten. De netto impact daarvan in termen van gederfde inkomsten voor upstream Amerikaanse gasproducenten zou aanzienlijk kunnen zijn ” , luidt het rapport.

De Trump-regering heeft lang geprobeerd het project te blokkeren. Toen pogingen om bondgenoten (met name Duitsland) ervan te overtuigen dat Nord Stream 2 de Europese afhankelijkheid van Rusland zou vergroten, niet lukte, begon Washington echte actie te ondernemen. Vorig jaar werd de aanleg van de gasverbinding stopgezet omdat de VS dreigde met sancties op schepen die bij het project betrokken waren, waardoor het in gevestigde bedrijf Allseas zijn schepen uit de Deense wateren moest terugtrekken, waar het laatste onvoltooide stuk zich bevindt. Terwijl de verhuizing de lancering uitstelde, werkt Rusland niettemin om de route alleen af ​​te ronden.

De VS hebben de druk op de Russische energieprojecten de laatste tijd opnieuw opgevoerd. Eerder deze maand dreigde het sancties op te leggen aan iedereen die in de toekomst investeert in of werkt aan de bouw of het onderhoud van Nord Stream 2.

Lees verder bij de bron: RT Business News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wie of wat zitten er eigenlijk achter de Deep State?

Pandemie van gezondheidsproblemen: 60% Nederlanders chronisch ziek