in

Grootste Nederlandse kinderopvangbedrijf zit fiscaal op de Kaaimaneilanden

Het grootste kinderopvangbedrijf van , KidsFoundation, is door de Canadese eigenaar fiscaal ondergebracht op de Kaaimaneilanden. Door deze fiscale constructie verdwijnt er op termijn indirect naar dit tropische paradijs.

Bij kinderopvangbedrijf KidsFoundation, met onder meer de merken Zus en Zo, Kits en Smallsteps, worden meer dan 60 duizend kinderen opgevangen. Het Canadese private-equitybedrijf Onex kocht KidsFoundation in 2018 voor 246 miljoen .

De aandelen van het Nederlandse kinderopvangbedrijf zijn via een rechtspersoon in uiteindelijk in handen van twee investeringsfondsen die juridisch op de Kaaimaneilanden zijn gevestigd.

Dit blijkt uit documenten die bij de Amerikaanse toezichthouder zijn gedeponeerd.

De Kaaimaneilanden zijn door Nederland en de op een zwarte lijst gezet van landen die nauwelijks belasting heffen, niet transparant zijn en niet meewerken om belastingontwijking ….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

SuperSyRI of hoe de overheid inbreuk maakt op privacy is dubieuzer dan Facebook en Google

Planbureau komt – na 7 jaar – met kostenberekening Energieakkoord, en zit er 50% naast…