in , , , ,

Weggemoffeld in het nieuws: Nederland gaat bijna helft meer betalen aan de EU-staatskas

Afgelopen dinsdag lekten er cijfers vanuit politiek Den Haag waaruit bleek dat de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie gigantisch zal gaan stijgen. Het nieuws werd een beetje weggemoffeld door de ‘influencers’ uit Brussel, waar ze zelfs spraken over ‘fakenews’.

Bij Nu.nl zat het ze niet helemaal lekker en besloten ze de feiten eens op een rijtje te zitten. In de lijn der verwachtingen zijn de bevindingen ronduit schokkend!

Als we de gelekte cijfers mogen geloven (en in het geval doen wij dat ook) zal de Nederlandse bijdrage aan de EU met 62,5 procent stijgen naar een torenhoog bedrag (burgergeld) van 13 miljard euro.

Bizar natuurlijk! Over elke euro wordt in politiek Den Haag gedebatteerd, maar de discussie over 13 miljard euro zal zich toch voornamelijk gaan afspelen in het machtige(re) Brusselse parlement.

Günther Oettinger, de Europese commissaris van Begrotingszaken, was er dan ook als de kippen bij om de gelekte cijfers ‘fake news’ en ‘leugenachtige horrorcijfers’ te noemen. Met deze uitspraken weet Oettinger het slim te spelen, want in feite heeft hij een punt. Hoewel, dat ligt er net aan hoe je het bekijkt.

Gert-Jan Koopman, directeur-generaal Begroting bij de Europese Commissie, was afgelopen week te gast in de Tweede Kamer om de EU-cijfers vanuit zijn visie toe te lichten.

Daarbij concludeert Koopman, geciteerd door NRC, dat de afdracht van Nederland op 5,2 miljard zal uitkomen. In 2027 zal dit zelfs nog verder stijgen naar 7,7 miljard euro.

Dat bedrag ligt dus een stuk lager dan de gelekte cijfers van het , maar daardoor zouden we bijna vergeten dat we hier alsnog te maken hebben met een absurd hoge stijging van maar liefst 48 procent.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers en de dagelijkse standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Weg met dat criminele tuig uit den Haag en UIT de EU!!

Huub H.F
1 jaar geleden

We zijn echt een apenland (sorry apen) en we pikken maar alles wat ze ons op
dringen Nederland wordt wakker.

EU = VN = NWO = Rothschilds = NEVER
1 jaar geleden

Terugkijkend naar de afgelopen 20 jaar zijn het de banken en grote bedrijven die profiteerden van de EU. De relatief laag gewaardeerde euro ten opzichte van de gulden maakten dat de export enorm steeg. De lonen waren relatief laag en bleven dat ook. En de winsten voor de bedrijven stegen enorm.
Als het aan de bedrijven ligt dan zullen die zeker voor de EU stemmen …..
De burgers daarentegen zullen aanzienlijk minder positief zijn (met uitzondering van de masochisten die het niet erg vinden uitgeperst en als slaaf behandeld te worden).

Als er een ding is dat we geleerd hebben dan is het dat groot niet beter is dan klein en dat de EU slechts de belangen van de elite behartigt.
Wordt wakker mensen. We moeten zo snel mogelijk uit de EU !!!!!!

Albert Prent
Antwoord aan  EU = VN = NWO = Rothschilds = NEVER
1 jaar geleden

Helemaal mee eens

friedy van eijk
1 jaar geleden

hopelijk krijgen we een brexit en wint trump 2020 , anders zie ik het somber in

Herman
1 jaar geleden

Het is naar mijn mening veel genuanceerder dan hier wordt voorgesteld. Op zich is de gedachte van de Eurozone niet verkeerd maar is het politiek niet in orde, alsmede het chauvinistisch gedrag van de politieke elite die verstorend werkt. Wij moeten niet de ECB bekritiseren maar de politieke elite die hierachter een hoofdrol speelt, elk land dat meedoet geeft een reflectie van wat de elite in dat land wil en dat uit zich op een manier waarin andere belangen aan de orde zijn dan het echte algemene belang ten behoeve van de bevolking. De oorzaak is de discrepantie tussen ons denken en de maatschappelijke evolutie. Wij hebben te maken met een ontwikkeling die velen van ons niet kunnen volgen omdat die ontwikkeling te snel is gegaan. Er is een nieuwe elite ontstaan naast de gevestigde elite. Historisch is het eigenlijk niets nieuws, je hoeft alleen de hoofdrolspelers aan te passen en het is een spel van geld, kennis en macht die het maatschappelijk handelen bepalen en zo speelt thans ieder zijn rol. En daarin ligt het grote probleem. Ik ben een voorstander van een EU, van de Eurozone, maar niet zoals het nu functioneert. Samenwerken ja, maar dan ook met een bevolking die daarin gekend is en er ook rijp voor is om met anderen in zulk systeem te willen zijn. In plaats van in de achteruit zou ik graag willen dat we voorwaarts denken en oplossingen trachten te vinden voor al dit soort onvolkomenheden. In vrede en dus in harmonie met elkaar leven, brengt de noodzaak om dit soort instellingen op te tuigen. Laten we toch proberen om het goede van iets te stimuleren en proberen de rotte appels eruit te halen.

Mirjam
1 jaar geleden

Zo snel als mogelijk uit de EU

Minister Justitie & Veiligheid wil toegang tot chat- en berichtendiensten zoals WhatsApp en Telegram

Wikileaks-document onthult “Geheime Amerikaanse basis op de maan”