in , , , ,

Weggemoffeld in het nieuws: Nederland gaat bijna helft meer betalen aan de EU-staatskas

Afgelopen dinsdag lekten er cijfers vanuit politiek Den Haag waaruit bleek dat de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie gigantisch zal gaan stijgen. Het nieuws werd een beetje weggemoffeld door de ‘influencers’ uit Brussel, waar ze zelfs spraken over ‘fakenews’.

Bij Nu.nl zat het ze niet helemaal lekker en besloten ze de feiten eens op een rijtje te zitten. In de lijn der verwachtingen zijn de bevindingen ronduit schokkend!

Als we de gelekte cijfers mogen geloven (en in het geval doen wij dat ook) zal de Nederlandse bijdrage aan de EU met 62,5 procent stijgen naar een torenhoog bedrag (burgergeld) van 13 miljard euro.

Bizar natuurlijk! Over elke euro wordt in politiek Den Haag gedebatteerd, maar de discussie over 13 miljard euro zal zich toch voornamelijk gaan afspelen in het machtige(re) Brusselse parlement.

Günther Oettinger, de Europese commissaris van Begrotingszaken, was er dan ook als de kippen bij om de gelekte cijfers ‘fake news’ en ‘leugenachtige horrorcijfers’ te noemen. Met deze uitspraken weet Oettinger het slim te spelen, want in feite heeft hij een punt. Hoewel, dat ligt er net aan hoe je het bekijkt.

Gert-Jan Koopman, directeur-generaal Begroting bij de Europese Commissie, was afgelopen week te gast in de Tweede Kamer om de EU-cijfers vanuit zijn visie toe te lichten.

Daarbij concludeert Koopman, geciteerd door NRC, dat de afdracht van Nederland op 5,2 miljard zal uitkomen. In 2027 zal dit zelfs nog verder stijgen naar 7,7 miljard euro.

Dat bedrag ligt dus een stuk lager dan de gelekte cijfers van het kabinet, maar daardoor zouden we bijna vergeten dat we hier alsnog te maken hebben met een absurd hoge stijging van maar liefst 48 procent.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers en de dagelijkse standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12769823803 2e24f8aeca whatsapp1

Minister Justitie & Veiligheid wil toegang tot chat- en berichtendiensten zoals WhatsApp en Telegram

maxresdefault

Wikileaks-document onthult “Geheime Amerikaanse basis op de maan”